17 Aralık Operasyonuna Tepki
Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder basın açıklamasında bulundu.
27-12-2013 / Güneysu

Güneysu Belediyesi Meclis salonunda yapılan basın açıklamasına AK Parti Güneysu İlçe Teşkilatı, Belediye Meclis üyeleri,İl Genel Meclis Üyeleri STK`lar ve vatandaşlar katıldı.Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder yapmış olduğu basın açıklamasında ;
Ülkemiz ve Aziz Milletimiz tarihinde ender görülen büyük bir operasyon ve saldırı ile karşı karşıya bulunmaktadır.
Finansal kriz denemeleriyle, 27 Nisan E Muhtırasıyla ve özellikle Gezi eylemleriyle başlayan  ve 17 Aralık operasyonu ile devam eden bu haince saldırının hedefinde ülkemizin istikrarı, ekonomik büyümesi, milletimizin refahı ve son dönemde yakaladığı barış ve huzur ortamıdır. Bu kazanımlar kolay elde edilmemiştir.
1998 de cumhurbaşkanının MGK toplantısında Başbakana anayasa kitapçığı fırlatmasıyla ülkemiz büyük bir ekonomik ve sosyal kriz ortamına sürüklenmiş ve bunun sonucunda oluşan kaosta bankaların içi boşaltılmış yaşanan ekonomik kriz sonucu onbinlerce insanımız işinden gücünden olmuştur.
 3 Kasım 2002 de AK Partinin iktidara gelmesiyle ülkemiz bir restorasyona tabi tutulmuş ekonomik büyümeye paralel olarak sosyal refahta insanımızın yüzünü güldürmüş, ülkemiz bölgesinde ve dünyada sözü dinlenen itibar sahibi bir konuma gelmiştir. Ülkemizdeki büyük değişim ve dönüşüm sessiz devrim diye tanımlanmıştır.
Kişi başına milli gelir 2000 dolardan  10 bin dolar seviyesine çıkmış artık insanımız yarına  ümitle bakar konuma gelmiştir..
Türkiye son dönemlerde yapmış olduğu uluslararası enerji anlaşmalarıyla bölgenin parlayan yıldızı olma yolunda hızlı adımlarla ilerlerken terör sorununu çözme aşamasına gelmiş. Ekonomik ve siyasi istikrarını koruyan bir Türkiye, bölge üzerinde planları ve emelleri olan ülkeleri büyük bir paniğe sevk etmiştir.
Büyük Türkiye’nin önünü kesmek için seferber olan şer güçler içerdeki maşaları vasıtasıyla faaliyete geçmiş ve ülkemiz 17 Aralık operasyonu ile karşı karşıya bırakılmıştır.
Hedef ülkemizi tekrar hasta adam pozisyonunda bırakmak ve batıya mahkum ve İsraillin güvenliğine hizmet eden bir Türkiye’dir.
Mısır ve Suriye’den sonra Türkiye’yi de içine kapanmış bir ülke konumuna itmek suretiyle bölgenin enerji kaynaklarını sömürmek bu projeyi uygulayanların hedefidir. Mesele çok basit; sandıkta alt edemedikleri milli iradenin temsilcisi AK Parti ve onun Genel Başkanı Başbakanımızı bu operasyon ile etkisiz duruma getirmektir.
Gençliğinden bu yana kendisini milletin hizmetine vakfetmiş milletine ve vatanına âşık gönül insanı adam gibi adam çok değerli hemşerimiz ve başbakanımızı ülkenin başbakanlığından uzaklaştırmak ve siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa sürüklemek hedeflerini asla gerçekleştiremeyeceklerdir.
Bu operasyonda amaç Başbakana kelepçe takmak pardon, Başbakanın şahsında aziz milletimize kelepçe takmak yargıçlar hükümeti kurmak suretiyle milli iradeyi etkisiz duruma getirmektir.
Böyle bir ortamda tüm hemşerileri olarak Sayın Başbakanımızın yanında ve arkasında safları sıklaştırmış olarak bulunduğumuzu ifade ediyor saygılar sunuyoruz.dedi.