Ahıska`lı Türkleri Ağırladık
Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde eğitim gören Ahıskalı kursiyerleri ağırladık.
09-05-2013 / Güneysu

Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde eğitim gören Ahıskalı Türkleri Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder’in daveti üzerine Güneysu’ya geldiler.
Misafirler onuruna verilen yemek programı Güneysu Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Program Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Ak Parti Güneysu İlçe Başkanı Halil Turan, Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftü Yardımcıları İsmail Temel, Rüstem Can, eğitim merkezi hocaları ve kursiyerler katıldı.

Programda konuşma yapan Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek; Azerbaycan, Rusya, Kazakistan ve Amerika’da yaşayan Ahıskalı Din adamlarının İlçemizde olmalarından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek bu buluşmayı gerçekleştiren Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder’e teşekkür ediyorum dedi.
Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ise yaptığı açıklamada davetimizi kırmayarak programa iştirak etmenizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ahıskalı kardeşlerimizin çekmiş oldukları acıları bizlerde kendi içimizde her zaman yaşadık dedi. İnşallah vatanlarınızdan uzak çekmiş olduğunuz bu açılar sona erer, sizlerde vatanlarınıza kavuşursunuz. Ahıska Türklerinin 1944 yılı Kasım ayının soğuğunda yerlerinden, yurtlarından koparılıp yük trenlerine doldurulmak, havasız susuz aç biilaç bırakılmak suretiyle Rusya’nın değişik bölgelerine sürgün edildiğini, bu sürgünün bir soykırıma dönüştüğünü çoğunun yollarda vefat ettiğini söyleyerek aradan yıllar geçmesine rağmen bu acıların ve sıkıntıların bitmediğini ve hala taptaze olarak hafızalarda kazındığını ifade etti. Eğitim Merkezi müdürü Mehmet Bilgin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Programın gerçekleşmesinden dolayı Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder’e teşekkür etti.
Amerika’da yaşayan Ahıska Türkleri federasyon Başkanı Aynı zamanda din görevlisi olan Hasan İskender ise Bizleri bu sıcak ortamda karşılamalarından dolayı Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu belediye Başkanı Ahmet Minder ve tüm Güneysululara teşekkür ediyorum dedi. İlk kez Rize’ye geldiğini ifade ederek İlçeniz çok güzel burada olmaktan çok mutluyuz dedi.
Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder misafirlere çeşitli hediyeler takdim etti. Çekilen toplu fotoğrafın ardından program sona erdi.