Ahmet Minder Ders Verdi
Özel Bilge Koleji 4. ve 5. sınıf öğrencileri, Sınıf öğretmenleri Necla Atagün ve Canan Yılmaz eşliğinde Güneysu Belediyesi Başkanı Ahmet Minder`i ziyaret etti.
14-08-2012 / Güneysu

Özel Bilge Koleji 4. ve 5. sınıf öğrencileri, Sınıf öğretmenleri Necla Atagün ve Canan Yılmaz eşliğinde Güneysu Belediyesi Başkanı Ahmet Minder’i ziyaret etti. 4. ve 5. sınıfların ünite programları içerisinde yer alan “Yerel Yönetimler” konusu hakkında bilgi edinmek için Güneysu Belediyesi’ne gelmeleri sonrası Ahmet Minder tüm öğrencileri kendi makamında ağırladı ve yerel yönetimler konusunda öğrencileri aydınlattı. Yerel yönetimler içerisinde yer alan belediyelerin asli görevinin, temizlik, yol yapımı ve içme suyu temini olduğu gibi bir anlayışın hakim olduğunu ifade eden Minder bu tip alt yapı çalışmaların yeterli gelmeyeceğini belirtti. Belediyelerin üst yapı çalışmalarına da ağırlık vermeleri gerektiğinin altını çizen Minder, kültürel faaliyetler ve özellikle mutlu bir gelecek için çocuklar ve gençlere daha iyi yaşam alanlarının tahsis edilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Güneysulu olması sebebiyle Güneysu’nun eline tarihi bir fırsat geçtiğini ifade eden Ahmet Minder, “Güneysu Belediyesi olarak, tüm kurumlarla koordinasyonu olarak sağladık. Yine diğer tüm kurumlarla eş güdüm içerisinde bir planlama yaparak modern bir Güneysu’nun nasıl oluşabileceğine karar verdik. Okullar, spor salonları, kültür merkezi, rehabilitasyon merkezi ve afet konutları nereye kurulacak, imar planı nasıl olacak bunların plan ve programlarını yaptık.” dedi. Yerel yönetimlerde hedeflerin her zaman daha iyiyi yapma azmiyle belirlenmesi gerektiğini söyleyen Minder; “Güneysu’da yaşanan değişim ve dönüşüm örnek bir tez çalışması olabilir” şeklinde konuştu