Anasınıfı Öğrencilerinden Pazar Etkinliği
Anasınıfı öğrencilerinin yapmış oldukları etkinlik Güneysulu vatandaşlar ve Pazar esnafı tarafından takdirle karşılanırken, öğrenciler &`;Gel vatandaş gel”; diye bağırarak dikkatleri kendi sergilerine çekmeye çalıştı.
04-06-2010 / Güneysu

Yapılan etkinliğin amacı ve kapsamı hakkında konuşan İMKB İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğretmenlerinden Gülay Kahveci: "Birçok insan anaokullarının ve anasınıflarının amacını sadece oyun oynanması olarak algılıyor. Güneysu İMKB İlköğretim Okulu Anasınıfları olarak ana hedefimiz son derece yanlış olan bu düşünceyi yapmış olduğumuz etkinliklerle çürütmek. Çocukların sosyalleşmesi ve hayata hazırlanması anasınıflarında başlıyor. Biz öğrencileri hayata hazırlıyoruz. Ürünlerimizin satışı sonrası sattığımız ürünleri kesinlikle naylon poşetlere koymuyoruz. Kağıt poşetler kullanıyoruz ve daha temiz bir çevrenin nasıl oluşturulacağını, çevrenin nasıl korunacağını çocuklarımıza öğretiyoruz” dedi. Ayşe Halil ve Süheyla Er isimli Anasınıfı öğretmeni arkadaşları ile bu projeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Kahveci, öğrencilerin yaptıkları satıştan ve pazar yerindeki esnaf ve vatandaşların göstermiş oldukları ilgiden son derece memnun olduklarını ifade ederek sözlerini noktaladı.