BAŞBAKANIMIZ GÜNEYSU’DA
Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Rize Üniversitesinin Akademik Yılı Açılış programına ve Toplu Açılış törenlerine katılmak üzere Rize`ye geldi.
10-12-2012 / Güneysu
         Başbakanımızı baba ocağı Güneysu`da Güneysulu hemşerileri sevgi gösterileri ile karşıladı. Başbakanımız ve beraberindekileri ilçemizde Güneysu Kaymakamı Gökmen ÇİÇEK, Belediye Başkanı Ahmet MİNDER ve çok sayıda Güneysulu halk karşıladı.

Başbakanımız burada halkla selamlaştıktan sonra bir konuşma yaptı. Konuşmasında Siirt’te meydana gelen helikopter kazasında 17 askerin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Bugün o askerlerimiz için düzenlenen törene katıldık. Allah`tan şehit askerlerimize rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyoruz.” dedi.
            Ayrıca Güneysu`nun çehresinin değiştiğini, dar sokaklarının Güneysu belediyesinin yaptığı güzel çalışmalar neticesinde genişlediğini  de ifade etti.

Konuşmasının ardından Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve oğlu Bilal ERDOĞAN’la birlikte ilçemiz Dumankaya köyünde yapımı tamamlanan Köy konağı ve cami lojmanını ziyaret etti. Burada köylülerce büyük sevgi gösterileri ile karşılanan başbakanımız yapımı tamamlanan köy konağında köy halkını kabul edip onlarla bir süre sohbet etti.

Akşam namazını Dumankaya camiinde kılan başbakanımız daha sonra Güneysu merkezdeki evinde istirahata çekildi.