Bakan Faruk Çelik`ten Güneysu`ya Ziyaret
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`i Güneysu`da Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Seyyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ve çok sayıda vatandaş karşıladı.
25-02-2012 / Güneysu

Rize`nin Güneysu İlçesinde unutulmaya yüz tutan mesleklerden olan bakır işlemeciliği hakkında bilgi alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kursta eğitim gören kursiyerlerle sohbet ederek yapılan eserlerin ne kadar zamanda yapıldığı ve ne kadar ücretle satıldığını sordu.
Bakan Çelik burada yaptığı konuşmada "Bugün gerçekten çok mutluyum. Başbakanın ilçesinde Güneysu`da olmaktan ötürü büyük bir mutluluk içindeyim. Burada yapılan el emeği göz nuru çalışmaları yapan hanım kardeşlerimin yaptıkları eserler hakikaten görülmeye değer. Hepsi marifetli parmaklardan çıkan önemli işler. Türkiye`nin sorunu işsizlik değil. En önemli sorunumuz mesleksizliktir. İki milyon 400 bin işsizimiz var. Bu işsizlik rakamına bakıyoruz bunun yanında sanayicilerimiz bizden çalışacak işçi istiyorlar. Bir tarafta işsizlik bir tarafta eleman eksikliği. Bunları biz buluşturamıyoruz. Neden ? Çünkü İşsizlerimiz o işleri yapacak vasıfta ve o iş gücünde değiller. Dolayısı ile mesleksizlik ana sorundur. Burada yapılan bu çalışma bu yüzden çok önemli. Eğer bunun pazarlamasını da dikkatli bir şekilde yaparsak ürünlerin satışına yetişemezsiniz. Yani pazar payını oluşturmak gerekiyor. Biz devlet olarak kaynaklarımızı en rasyonel olarak kullanmak konusunda seferber olduk. Bu işler olsun diye bir buçuk katrilyon lira para tahsis ettik. Neden bu parayı tahsis ettik. Çünkü siz vatandaşlarımız meslek öğrensin meslek sahibi olsun" dedi.