Bakır İşlemeciliği İnternete Taşındı
Güneysu Kaymakamlığı ve Güneysu Belediyesi Öncülüğünde start alan ve unutulmaya yüz tutan bakır işlemeciliğini canlandırmak için atılan büyük adımlar devam ediyor.
24-01-2012 / Güneysu

İŞKUR bünyesinde Güneysu Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kursta bakır işlemeciliği mesleğini öğrenen 25 bayan kursiyer, İŞKUR desteğiyle maaş alırlarken yeni bir meslek öğrenmenin de avantajından yararlanıyor. Üretilen el emeği göz nuru ürünlerin vitrine taşınması kadar internet sitelerinde de sunumunun yapılması amacı ile kurulan sitede Güneysulu bayanların yapmış olduğu çalışmalar www.guneysubakir.com isimli sitede sergileniyor. Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek’in ön ayak olduğu ye yaptırttığı sitede Güneysu’daki bakır işlemeciliği ile ilgili gelişmeler de yakından takip edilebilmekte.