Başbakan Erdoğan Güneysu`da
Üç günlük ziyaret programı için Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan baba ocağı Güneysu`ya geldi
14-06-2014 / Güneysu

Rize’ye gelen Başbakan Erdoğan, baba ocağı Güneysu’da rekor oy ile belediye başkanlığına seçilen Halil Turan’ı Güneysu Belediyesi’nde ziyaret ederek tebrik etti.
Üç günlük ziyaret programı için gece geç saatlerde Rize’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, baba ocağı Güneysu’da 30 Mart seçimlerinde rekor oy ile belediye başkanlığına seçilen Halil Turan’ı Güneysu Belediyesi’nde ziyaret ederek tebrik etti.

Dün gece saat 01.30’da baba ocağı Güneysu’ya ulaşan Başbakan Erdoğan kendisini bekleyen vatandaşları selamlayarak evine çıkmıştı. Bugün 11.30 sularında evinden çıkarak Güneysu Belediyesi`ni ziyaret eden Başbakan Erdoğan’ı burada Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Başbakanlık Müşaviri Güneysu eski Belediye Başkanı Ahmet Minder, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı ve belediye çalışanları karşıladı.

Burada Güneysu Belediyesi şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazan Erdoğan, Güneysu ilçesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ardından belediyeden ayrılarak Cuma namazı için Rize Sahil Camisi`ne geçti.

Yeni yapılmakta olan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.Okulun tamamlandığında 700 kişilik konferans salonu, açık ve kapalı spor salonları,  kapalı yüzme havuzu ve 400 kişilik öğrenci yurdu ile Türkiye’nin en modern imam hatip okullarından biri olacağı öğrenildi.
Burada yetkililerden bilgi alan Başbakan Erdoğan, okulun yeni sezona hazır edilmesini istedi. İncelemelerinin ardından Güneysu ilçe merkezine geçen Erdoğan, burada kendisini bekleyen kalabalık bir vatandaş topluluğuyla selamlaştıktan sonra evine gitti.
Yarın da programlarına devam edecek olan Başbakan Erdoğan, öğlen saatlerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti ile toplantı yaptıktan sonra Artvin’e gidecek. Burada da halka seslenip, toplu açılışlar yapacak.