Başkan Minder`den Güneydoğu Gezisi
Yaklaşık 50 STK, Dernek, Vakıf, Oda ve Belediye Başkanlarından oluşan RİDEF (Rize Dernekler Federasyonu) heyeti, Güneysoğu gezisini sürdürüyor. Heyette Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder de bulunuyor. Güneydoğu gezisi kapsamında Diyarbakır ve Urfa gibi illeri de ziyaret eden heyet son olarak Batman valiliğini ziyaret etti.
09-10-2012 / Güneysu

Kısa adı RİDEF olan Rize Dernekler Federasyonu Batman Valisi Ahmet Turhan`ı makamında ziyaret etti.

Yaklaşık 50 STK, Dernek, Vakıf ve Oda ile Belediye Başkanlarından oluşan RİDEF heyeti, Güneydoğu gezisi kapsamında Batman`a geldiler. Güneydoğuyu tanımak, Kültürel alışveriş ve insanlar arası kaynaşmayı güçlendirmek amaçlı yapılan ziyarette Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman`ı ziyaret eden 50 kişilik heyet, Vali Ahmet Turhan`ı makamında ziyaret ettiler. Siirtli işadamı Hayrettin Çakıcı`nın ev sahipliği yaptığı organizasyonda güneydoğu İllerini görme fırsatı bulduklarını belirten Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Yurtman, Batman gezisi sonrası Siirt`e geçeceklerini belirtti.

Gezilerinin amacı önyargıları kırmak olduğunu belirten Yurtman "Güneydoğu`ya gelmeden önce bir takım önyargılar vardı. Medya`nın tanıttığı Batman ve bölge illeri anlatıldığı gibi çıkmadı. Gerçekten çok gelişmiş kentler, sıcak ve samimi insanlar gördük. Ziyaretimizde her şeyin anlatıldığı gibi olmadığını gördük." dedi.

Heyetin ziyaretini oldukça anlamlı ve kardeşliği pekiştirici bir hareket olarak gördüklerini belirten Vali Ahmet Turhan, "Batman Türkiye`nin en huzurlu 35. kentidir. Her geçen gün büyüyen, gelişen Batman`da kamu ve özel yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Terör olayları bittiğinde Batman bölgenin ve hatta Türkiye`nin lokomotifi olacaktır." dedi.

RİDEF heyetinin ziyaretinde, Rize`ye özgü Tulum Çalgısı ile Vali Sayın Turhan`a kısa bir gösteri sunuldu. RİDEF heyeti, Batman ziyaretinden sonra Siirt`e geçti