Bosna Hersek`ten Güneysu Belediyesine ziyaret
Bosna Hersek`in Başkenti Saray Bosna Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç beraberindeki heyetle beraber Güneysu Belediyesini ziyaret etti.
22-04-2013 / Güneysu

Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç’e Güneysu ziyaretinde  İzmit Bekirpaşa eski Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ve Yuvacık eski Belediye Başkanı Hikmet Karaaslan eşlik etti.
Geçen yıl ekim ayında Konya Meram Belediyesinin Hadzici’de yapmış olduğu Hastane ve park açılışları vesilesiyle Meram Belediyesinin davetlisi olarak Saray Bosna Hadzici’ye giden Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder Hamdo Eyuboviç’i Güneysu’ya davet etmiş ve geleceği sözünü vermişti.
İlçeye gelişlerinde Güneysu Öğretmenevinde düzenlenen Gülbahçesi Çocuk Kulübü minik öğrencilerinin icra ettiği Kutlu doğum etkinliğine iştirak ettiler ve duygu dolu anlar yaşadılar.
Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder yaptığı açıklamada kardeş Bosna Hersek’in 20. Yüzyıl Avrupa’sında 1990 larda Haçlı ittifakının zulmüne maruz kaldığını ve o yıllarda Avrupa’nın ortasında büyük bir insanlık dramı yaşandığını ifade etti. Bosna Hersek’in Müslüman olmasından dolayı çok ağır bir fatura ödediğini ve halen bu yaraların iyileşmediğini ifade eden Minder Bosna Hersek bizim onurumuzdur, şerefimizdir, namusumuzdur, her zaman dayanışma içerisinde olacağımız kardeş ülkedir. Bunun bilincinde olarak ziyaretlerimiz ve devam edecektir. Dedi.
Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç ise Güneysu’da olduğundan dolayı memnuniyetlerini ifade ederek göstermiş oldukları misafir perverlikten dolayı Güneysu Belediye başkanı Ahmet Minder’e teşekkür etti.
Hamdo Eyuboviç ve beraberindeki heyet Güneysu ziyaretlerinde Rize ve Uzungöl turlarını tamamlayıp Pazartesi sabahı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın evi ve Güneysu Belediyesini ziyaret etti. Yapılan çalışmalar hakkında kendilerine bilgi veren Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder misafirlere Güneysu Halk eğitim Merkezi tarafından yapımı gerçekleştirilen bakır işlemeli hediyelik eşyalar ve çay takdim etti. Hamdo Eyuboviç Bosna hersek’te üretimi gerçekleştirilen hediyelik eşyalar takdim etti. Çekilen toplu fotoğrafın ardından heyet ilçeden ayrıldı.