Çanakkale Tır`ı Güneysu`da
Türkiye`nin dört bir tarafından Çanakkale`ye gidip şehit olan askerlerimizin daha iyi bilinmesini amacı ile Türkiye`nin dört bir yanını dolaşan gezici tır Güneysu`ya geldi.
16-07-2010 / Güneysu

Gezici Tıra Güneysuluların ilgisi yoğun olurken, Gezici Tırı Güneysu Kaymakamı Suat Demirci ve Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder de dolaştı. Müze sahibi Ahmet Uslu’nun Çanakkale Gazilerinin hikâyelerinden derleyip oluşturduğu kitabını Başkan Minder’e hediye olarak göndermesi Ahmet Minder’i duygulandırdı. Çanakkale Gezici Müze Tırı’nın Güneysu’ya gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Minder, “Seddülbahir Özel Müzesi`nin sahibi olan yerel tarih araştırmacısı Ahmet Uslu’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Gezici Müze hakkında bilgi veren Çanakkale alan kılavuzu Turgay Güleç de,
“Çanakkale’yi, Çanakkale savaşlarını merak edip de gidemeyen halkımızın Çanakkale özlemini bir nebze olsun dindirmek amacı ile Anadolu’yu dolaşıyoruz.`` dedi. Çanakkale Valiliği`nin de desteğiyle `Şehitler Diyarından Anadolu`ya` sloganıyla yola çıktıklarını belirten Güleç, ``Gezici Müze Tır`ında savaş döneminden kalan askeri araç gereçler, kılıç, kama, askeri üniformalar, duygu dolu şehit ve gazi mektupları, mermi kovanları, bombalar, silahlar ve Çanakkale savaşlarını anlatan sembolik maketler bulunmakta. Yılsonuna kadar 150 ayrı noktayı ziyaret ederek Çanakkale`yi halkımızla buluşturmak istiyoruz`` dedi. Temmuz ayı sonuna kadar tüm Doğu Karadeniz Bölgesi`ni ziyaret edeceklerini ifade eden Güleç, “Çanakkale savaşlarının ruhunu, tüm Karadeniz`e taşımayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.