Çin Başkonsolosu ve MNG Başkan Minder`i Makamında Ziyaret Etti
Başkonsolos Gong ve beraberindeki heyet Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder`i makamında ziyaret etti.
30-05-2013 / Güneysu

Çin Halk Cumhuriyetinin Ankara Başkonsolosu Xiaosheng Gong, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder’i Makamında ziyaret etti.
Başkonsolos Gong’a ziyaretinde MNG Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal ve beraberindeki grup eşlik etti.
Başkonsolos Gong Güneysu’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek 4 yıldır Türkiye’de görev yaptığını, bu süre içerisinde Türkiye’nin çeşitli illerini ziyaret ettiğini ,ancak Karadeniz Bölgesine ve Rize’ye İlk kez geldiğini belirterek;”Karayolu ile Trabzon’dan Rize’ye gelirken gördüğüm doğal güzellikler karşısında kendimi sanki bir resim tablosunda gibi hissettim.Bu bölge,doğal güzelliklerinin yanı sıra meşhur Türk çayının yetiştirildiği yer.Çin Halk Cumhuriyeti de çay üreticisi bir ülke.Bu yönüyle de kendimizi buraya daha yakın hissettik ”dedi.
Bu sıcak karşılamadan dolayı Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder’e teşekkür etti. Minder’i Çin’e davet ederek kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.
Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder Büyükelçi Gong’a ve Günal’a üretimi İlçede gerçekleştirilen Feretiko ürünleri ve bakır işlemeli hediyeler takdim etti.
Başbakanın konutunu da gezen gurup daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatları ile turizme kazandırılan, Rize merkeze en yakın mesire alanı konumunda bulunan Kıbledağı Kent Ormanını ve yapımına başlanan cami inşaatında da incelemelerde bulundular.