Çocuk Oyunları Güneysu`da start aldı
Çocuk Oyunları ligi Güneysu Kapalı Spor salonunda start aldı.
17-03-2013 / Güneysu

Açılış programına Rize Valisi Nurullah Çakır, Güneysu Kaymakamı  Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkan Vekili Rıfat Özer,  daire amirleri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yarışmalar Rize Valisi Nurullah Çakır`ın mendil kapmaca oyununda mendili elinde tutarak start aldı. Daha sonra türbinleri tek tek dolaşan Rize Valisi Sayın Nurullah Çakır ve Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek  öğrencilerle yakından ilgilenerek hepsine başarılar diledi.
Özellikle geçmişe özlem duyanların ilgisini çeken çocuk oyunları mendil kapmaca ve seksek oyunlarını, günümüz çocuklara sevdirmek amacı ile başlatılan bu ligler yurdun birçok ilinde turnuvalar yapılarak yeniden hayat buluyor. İlimiz de 16 Mart - 4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Çocuk Oyunları ligine 16 takım katılacak.

Çocuk Oyunları Federasyonu Rize İl Temsilciliği öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle ve Çaykur’un sponsorluğunda yapılacak olan “Çaykur Çocuk Oyunları Ligi” böylece Güneysu Kapalı Spor Salonunda cumartesi günü açılış maçları ile start almış oldu.

Maçlar Güneysu ilçesinde bulunan kapalı spor salonunda Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak. Bu turnuvada İyidere, Güneysu, Çamlıhemşin, Pazar, Fındıklı, Ardeşen, Derepazarı ilçelerinden ve merkez okullarından toplam 16 takım yarışacak.