Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
28 Ekim`de Düzenlenen çelenk koyma töreniyle kutlama programı başladı
30-10-2013 / Güneysu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla Güneysu Stadyumunda coşkulu bir program düzenlendi.
Programa Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Ali Çakır, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Emniyet Amiri Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Külünk, Daire Amirleri, Öğretmen, Öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanımı ve Belediye Başkanı halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamaları ile devam etti.
Programda günü anlam ve önemine ait konuşmasını yapan Kaymakamı Gökmen ÇİÇEK şunları ifade etti.
Cumhuriyeti kurup, bizlere mukaddes bir emanet sıfatıyla miras bırakan herkesin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor ve Aziz Milletimizin ve siz değerli Güneysulu hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun dileklerinde bulundu.
Ülkemizdeki bu birlik ve beraberliğin temelinde, bu ülkenin dört bir yanından çıkıp, bu vatanın bağımsızlığı uğruna, cephelerde can veren şehitlerimizin olduğunu. Şehit Kemal Mutlular, Besim Çetinler ve ismini sayamadığımız şehadetiyle bu toprakları bize emanet eden şehit ve gazilerimiz olduğunu ifade etti.
Bu gün üzerinde sorgusuz, sualsiz basarak gezdiğimiz bu toprakların altında yatan şehit ve gazilerimizi düşünüp ayaklarımız titremiyorsa kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğini, bu gün el ele, kol kola gezdiğimiz bu mukaddes topraklarda, Türk’ü, Kürdü, Arabı, Çerkezi ile bütün dünyaya kardeşlik, birlik ve beraberlik örneği gösterebiliyorsak, bunu bizlere sağlayan, her karış toprağında kan ve gözyaşı bulunan aziz şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamamız gerektiğini ifade etti.

Program daha sonra ilçede yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu okullar arası yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.
Programda Güneysu Merkez İMKB İlkokulu öğrencilerinin gösterisi, Özel Bilge İlkokulu öğrencilerinin oratoryo gösterisi ve Adacami İlkokulu öğrencilerinin folklor gösterisi katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.
Program günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.