Diksiyon Dersleri Güneysu`da Başlayacak
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim ve Kişisel Gelişim Eğitmenlerinden Ayşe Yanık, Güneysu Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılacak olan Diksiyon ve İngilizce kurslarının amaç ve kapsamları hakkında bilgi verdi.
11-05-2012 / Güneysu

Güneysu Halk Eğitim Merkezi bünyesinde başlatılacak olan Diksiyon Kursu’nun eğitmeni Ayşe Yanık; “Önemli ölçüde eksikliğimiz olduğunu düşündüğüm diksiyon hususunda kendi yöre halkım için bu denli güzel bir başlangıca öncülük etmek, benim açımdan çok büyük bir mutluluk ve heyecan kaynağı olacaktır” dedi.

Diksiyonun, sesin güzel çıkmasını ve kelimelerin doğru seslendirilmesini amaçlayan bir sanat olduğunu ifade eden Yanık; “Özellikle ses organlarının doğru sesleri çıkarabilecek şekilde eğitilmeleri üzerinde odaklanılır. Tabii kişilerarası iletişim de yalnızca sesinizi güzel çıkarmak ve kelimeleri doğru seslendirmek yeterli değildir. Bununla birlikte Türk dilini iyi bilmek, ki biz İstanbul ağzıyla konuşmayı esas alıyoruz; anlatmak istediğimiz duyguya yönelik; doğru jest ve mimikleri kullanmak hususları da, iletişimi daha kaliteli seviyelere taşıyan unsurlardandır” şeklinde konuştu.

Kursiyerlerin diksiyon kursu ile kazanacakları pek çok artı özellikler olacağına değinen Yanık; “Kelimelerin doğru telaffuzu, doğru seslendirme, doğru yüz ifadesi. Evet bunların hepsi sözlü iletişimde önemli, fakat yeterli değil. Aynı zamanda akıcı konuşmak ve karşınızdakinin anlayabileceği şekilde konuşmak...işte saydığım tüm bu unsurlar bir araya gelirse alıcının söylenilenleri daha iyi kavraması ve konuşmaya ilgili kalması sağlanmış olacaktır.Kursiyerler işte bu hususlara haiz olmak noktasında oldukça zorlanacaklar. Çünkü derslerimizin ve yapacağımız çalışmaların yanı sıra bol bol kitap okumaya da başlacayağız" dedi.

İngilizce kursunda da temel kursu bitirenlerin daha ileriki seviyelere istedikleri taktirde kayıt yaptırarak devam edebileceklerini ifade eden Yanık; “Sunduğum projelerimi tüm samimiyetiyle destekleyen ve hayata geçirilmesinde emeği olan, benim de saygı duyduğum ve sevdiğim büyüğüm Güneysu Belediye Başkanı Sn Ahmet Minder’e ve Güneysu Kaymakamı Sn Gökmen Çiçek’e desteklerinden ötürü çok teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.