Dünya Karete Şampiyonu Güneysu`dan
Milli karateci Enes Erkan, 22. Dünya Karate Şampiyonası`nda ferdi kumite +84 kiloda üst üste ikinci kez Dünya Şampiyonu olarak tarihe geçti.
10-11-2014 / Spor

Aslen Rize Güneysulu olan Sakarya doğumlu ve Sakarya`da ikamet eden 27 yaşındaki sporcu Enes Erkan, Dünya Karate Şampiyonluğunu kazandı.
22. Dünya Karate Şampiyonası erkekler ferdi kumite +84 kiloda son Dünya Şampiyonu unvanı ile mücadele veren Enes Erkan, finalde karşılaştığı Sajad Ganjzadeh`i 5-4 yenerek üst üste ikinci Dünya Şampiyonluğunu elde etti.
Milli sporcu, 6-7 Eylül 2014 tarihinde İstanbul`da yapılan Karate 1 Premier League +84 kilo finalinde yenildiği rakibinden rövanşı almış oldu.
Enes Erkan, üst üste ikinci kez Dünya Şampiyonu olan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti. Türkiye`nin `ilk dünya şampiyonu` unvanını elinde bulunduran Haldun Alagaş, 1990 Meksika ve 1998 Brezilya`da Dünya Şampiyonu olmuştu.

@sfg
29 Kasım 2014 Cumartesi 05:32
bilmediğim için soruyorum, böyle övünülmesi greken durumlar karşısında bizlerin göğsünü kabartan kardeşlerimize naslı bir yardımımız oluyor? sadece şu doğumlu bu doğumlu diyerek mi övünmeliyiz
  YORUM DEVAMI