Esma Yetkiner Engel Tanımıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın ilçesinde yaşayan 71 Yaşındaki Esma YETKİNER Karadeniz kadının gücünü ve aldığı görevi yerine getirmedeki cesaretini ve gayretini yaptığı çalışmalarıyla gösteriyor.
10-12-2012 / Güneysu
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN`ın baba ocağı Güneysu`da faaliyet gösteren Güneysu Yöresi Engelliler Derneği Başkanlığını yapan 71 yaşındaki Esma YETKİNER; engellilerin ve bölgedeki yardıma muhtaç insanların imdadına koşuyor. Güneysu Yöresi Engelliler Derneği Başkanı 71 Yaşındaki Esma YETKİNER yaşına rağmen, yaptığı çalışmalarla adeta dernekçiliğin nasıl olması gerektiğini herkese gösteriyor.

2000 yılında kurulan derneğin 8 yıldır başkanlığını yürüttüğünü belirten Esma YETKİNER; Öncelikle hedefimiz insana hizmet. Bunu yaparken ekibimle beraber büyük haz duyuyoruz. Başkan yardımcım Hatice MUTLU ile birlikte bu güne kadar engelliler ve yardıma muhtaç kişilere yönelik bir çok çalışmamız oldu. Kapılarına ulaştığımız muhtaç insanların bir Allah razı olsun sözü bize yetiyor. Derneğimiz kurulduğu günden bu güne hedefi  ilçemizdeki engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı  tespit edip bir an önce yardımlarına koşmak. Yardımseverle, yardıma muhtaç insanları bir araya getirerek kenetlenmelerini sağlıyoruz. Bu güne kadar engelliler kişilere akülü araba, hastalarımız için hasta yatağı ve hava yatağı, tekerlekli sandalye, yatalak hastalarımızın ihtiyaçlarını göreceği malzemeler, giyecek ve yiyecek yardımları ve kömür yardımları gibi hizmetleri çevremize sunduk. Bu yardımların insanımıza sağlanmasında ve yerlerine ulaştırılmasında emeği geçen herkese özellikle bizlerden desteklerini esirgemeyen Güneysu Kaymakamı Gökmen ÇİÇEK’e ve Güneysu Belediye Başkanı Ahmet MİNDER’e  Derneğimize tahsis ettiği mekandan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu yardımların devam etmesi ve özellikle engelli insanlarımızın topluma kazandırılması için hep beraber daha da bilinçli davranmamız gerekiyor" diye konuştu.