Gönül Köprüsü Güneysu`da Kuruldu
Güneysu`ya gelen Iğdırlı öğrenciler, &`;Handüzü Yaylası`na On Bin Fidan” projesi kapsamında &`;Gönül Köprüsü Hatıra Ormanı” oluşturdu.
22-06-2010 / Güneysu

Handüzü Yaylasında Piknik yapan öğrenciler, Handüzü Yaylası`nda güneşin batışını seyrettikten sonra Güneysu Öğretmenevi’nde Akşam yemeği yedi ve müzik eşliğinde eğlendi. Güneysu Öğretmenevi’nde verilen yemeğe Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Güneysu Kaymakamı Suat Demirci, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Güneysu İlçe Emniyet Amiri Cengiz Akpinar ve Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Külünk iştirak etti. Programda Iğdır’dan gelen öğrenciler adına Yusuf Güvenal isimli öğrenci açılış konuşmasını yaptı. Gönül Köprüsü Projesini son derece anlamlı bulduğunu ifade eden Güvenal “Bu geziler ile doğudakiler batının yaşayış tarzını ve batıdaki öğrenciler de doğudaki yaşamı ve şartları yakinen tanıma fırsatı elde etmiş oluyor” dedi. Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise her geçen yıl bir önceki yıla göre daha da işler hale gelen projenin amacına ulaştığını ifade ederken, verdiği destekten ötürü ve programa katıldığı için Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’na teşekkür etti. Programda söz alan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu da, Iğdır’dan gelip arkadaşları adına konuşma yapan Yusuf Güvenal’ın söylediklerinin her şeyi özetlediğini ifade etti. Hacımüftüoğlu: “Yusuf kardeşimiz her şeyi özetledi, doğudakiler batıyı, batıdakiler doğuyu daha iyi tanımış oluyor. Rize’deki kardeşleriniz bu proje kapsamında Iğdır’a gitti, sizler de buraya geldiniz, kardeşleriniz Iğdır`a yağmuru götürdü. Siz ise buraya Iğdır’dan güneşi getirdiniz. Yağmurla güneş birleşirse ne olur? Elbette ki bereket olur. Bu bereket ülkemizin bereketi, Türkiye’mizin bereketidir” dedi. Konuşmalardan sonra öğrenci ve öğretmenler Güneysu Öğretmenevi’nde müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.