Güneysu AB Projelerine Doymuyor
Programda Güneysu İlçe Mili Eğitim Müdürü Adem Külünk, İlçe Belediye Başkan Vekili Rıfat Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ve İlçe Kaymakamı Gökmen Çiçek birer konuşma yaparak katılımcı ülke gençlerine hoş geldiniz dedi. Program sonunda Güneysu Belediye Başkan Vekili Rıfat Özer katılımcı ülke gençlerine çeşitli hediyeler verdi.
08-03-2012 / Güneysu

“Zehirli Hançer” İsimli proje hakkında bilgi veren Projenin sahibi Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Feridun Ümran Kandil, “Zehirli Hançer – (Poisonous Duggers) isimli projemiz Avrupa Birliği Gençlik 4.3 Eylem Projesi kapsamında kabul edildi. Projemize Türkiye ev sahipliğinde Bulgaristan, Litvanya, Romanya ve İtalya katıldı. Güneysu Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi olarak bu tarz proje ve çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu. Projeyi hazırlayan öğretmenlerden Semiha Yılmaz Etlik ise, “Özünde, en fazla bağımlı kişi sayısını bünyesinde barındıran alışkanlıklarından olan sigara alışkanlığına karşı mücadele şeklinde başlatılan çalışmamız gençler arasında sigaranın zararlarına karşı daha fazla bilinç oluşturacak bir faaliyet yapma isteği üzerine projeye dönüştü. Bu istekle hareket eden gençlerimizin kendi kültürümüzü başka milletten gençler ile paylaşma ve yeni kültürler öğrenme konusunda istekli olmaları da projeye yön veren unsurların başında geldi. Bir hafta sürecek olan etkinliklerimiz 11 Mart tarihine kadar çeşitli etkinliklerle Güneysu’da devam edecektir” dedi.