Güneysu Belediyesi`nden Anlamlı Yardım
Alaçam isimli vatandaşın ailesine ilk etapta komşuları sahip çıktı ve aileyi kendi evine aldı. Yangın olayı sonrası, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder mağdur olan Alaçam ailesi için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade ederek öncelikli olarak ailenin beyaz eşya ve yiyecek ihtiyaçlarının yanı sıra tüm ihtiyaçlarını karşılattı.
27-05-2009 / Güneysu

Bir hafta önce elektrik kontağındaki bir arıza nedeniyle meydana gelen yangında, evi tamamen yanarak evsiz kalan Ali Yangın sonrası enkaz alanına dönen yerde incelemeler yapan Güneysu Belediye Başkanı Minder tamamen yanan evin yerinde kısa sürede bir ev yaptırılacağını müjdeledi. Ahmet Minder’le olay yerine gelen Rize Ay Işığı Derneği Başkanı Hasan Birinci’de mağdur olan ailenin mağduriyetinin ivedilikle giderilmesi için üzerlerine düşen görev ne ise yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Yangını haber alır almaz mağdur olan ailenin durumu hakkında direk bilgi aldıklarını ve evleri yapılana kadar her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade eden Minder, “Tamamen yanan evin yerine en kısa sürede yenisini inşa etmek için gerekli çalışmalara başladık. Yanımıza aldığımız mimar arkadaşımızla en kısa sürede yeni yapılacak olan evin plan ve projesini yapacağız. Evin en kısa sürede bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. Yapılacak olan yardımların sadece Güneysu Belediyesi ile sınırlı olmadığının altını çizen Minder; “Yardım kapsamında elini taşın altına koyan ve gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Rize Belediyesi’ne, Gündoğdu Belediyesi’ne, Ay Işığı Derneği’ne ve İSO ile Umut Feneri Programı’na teşekkür ediyorum” dedi.