Güneysu Öğretmen Evi TRT`de Yarışıyor
Türk kültüründe önemli bir yeri olan "çeyiz geleneği" ilgiyle izleyeceğiniz bir yarışma programında ekrana taşındı.
30-09-2009 / Güneysu

Özellikle kadın izleyicilerimizin büyük bir keyifle takip edeceği yarışma programı Çeyiz Show hafta içi hergün saat 16.00 TRT-AVAZ`da yayınlanıyor.

Çeyiz Show`da yemekler yapılıyor, şarkılar söyleniyor, çeyizler düzülüyor.
Programda, Türkiye ve Türk Cumhuriyetlerinden katılan, birbirinden renkli ve marifetli 5 genç kız her hafta birbirleriyle yarışıyor. Genç kızlar yarışmada yemek yapmaktan, dekorasyona, şarkı söylemekten dans gösterisine kadar birçok hünerlerini sergiliyor. Çeyiz Show`un esas amacı Türkiye ile Türki Cumhuriyetler arasında bir kültür köprüsü oluşturmak. Programda kızlarımız kendi aralarında da kaynaşarak, arkadaşlık kuruyorlar...

Yarışma Programı hakkında konuşan Mahmutoğlu: “Yarışma üç aşamadan oluşuyor. İlk aşamada yarışmacı mutfakta kendi ülkesine ait özel yemekler, tatlılar hazırlıyor. Ardından da özel olarak hazırlanmış bir bölümde salon ve yatak odasını kendi istediği tarzda dekore ediyor. Üçüncü ve son aşamada ise genç kızlar özel yeteneklerini sergiliyor. Bu bölümde yarışmacının şarkı söylemesi, bir enstürman çalması, dans etmesi isteniyor” dedi. Karadenizi, Rize’yi ve Güneysu’yu temsil ettiği için desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Gülşen Mahmutoğlu Yarışmadan iyi bir sonuçla dönmeye çalışacağını vurguladı.

Çeyiz Show, Türk kültürünün bu eski geleneğini yeni nesillere değişen tüketim alışkanlıklarıyla, tadında ve modern haliyle sunuyor.

Sizlerde Rizeli Hemşehrimiz olan Gülşen Mahmut’u desteklemek için CEYIZ boşluk bırak 105 yaz 3969 ‘ a mesaj gönderebilirsiniz.