Güneysu Yabancı Öğrencileri Ağırladı
Güneysu Yavuz Selim Lisesi Gençlik Grubu`nun Avrupa Birliği Gençlik Projeleri Kapsamında hazırlamış olduğu &`;Panel, El Sanatları sergisi ile Türk ve Yöre mutfağından oluşan etkinlik” Güneysu ilçesinde düzenlendi.
28-05-2009 / Güneysu

Macaristan, Portekiz, Romanya ve Bulgaristan ülkelerinden gelen yabancı misafir öğrencilerin katılımları ile düzenlenen etkinlik Güneysu Belediyesi’nin ziyaret edilmesi ile başladı. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder misafir öğrencileri makamında kabul etti ve kendilerine yöreyi tanıtıcı konuşma yaptı. Başkan Minder sözlerine, Güneysu’nun Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi olduğunu hatırlatarak başladı. Macarların Atası olarak kabul edilen ve Avrupa’nın 3’te 2’sinden fazlasına sahip olan Atilla’nın kökeninin Hun Türklerine dayandığını ifade eden Ahmet Minder; “Bir tarihçi olarak biliyorum ki, kültürler arası diyalogun geliştirilmesi ve ülkelerin daha iyi anlaşmalarının sağlanabilmesi için karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması gerekmektedir” dedi.

Panele AB sorusu damga vurdu

Güneysu Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Kültürler Arası Diyalog ve Küçük Adımlar Projesi” ismi ile düzenlenen Panelde karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Güneysu ilçesinde bulunan Liseli öğrencilerin sormuş oldukları soruları yanıtlayan yabancı uyruklu öğrenciler, Türkiye ve Rize Kültürü hakkında merak ettikleri soruları ise Güneysulu öğrencilere yöneltti. Düzenlenen Panele Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, İlçe Emniyet Müdürü Lütfi İnal, Rize İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Kemal Sandıkçı, Güneysu Milli Eğitim Müdürü Adem Külünk de iştirak etti. Halkın yoğun katılım gösterdiği panele, Güneysu Yavuz Selim Lisesi öğrencilerinden sorulan “Türkiye’nin Avrupa Birliğine Girmesi için artık ne yapması gerekiyor?” sorusu damgasını vurdu. Soruyu gülümseyerek karşılayan Portekizli öğrencilerden Fabio Cumha; “Bu soruya ancak kişisel bir cevap verebilirim. Avrupa Birliği Projesi kapsamında burada bulunmaktayız ve Avrupa Birliğine üyelik sürecini beraberce el ele vererek sonlandıracağız” dedi. Karşılıklı bilgi alış verişi şeklinde geçen panelin sonunda misafir öğrencilere Güneysu Belediye başkanı Ahmet Minder, Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Kemal Sandıkçı ve Güneysu İlçe Emniyet Müdürü Lütfi İnal tarafından çeşitli hediyeler verildi.