Güneysu misafilerini ağırladı
Trabzon`a bağlı Vakfıkebir ilçesi Yalıköy Belediye Başkanı Ali Bayram Tanrıverdi Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minderi Makamında ziyaret etti. Bölgeyi tanımak ve Güneysu Belediyesi ile sürekli dirsek temasında bulunmak amacıyla Güneysu`ya geldiğini ifade eden Yalıköy Belediye Başkanı Ali Bayram Tanrıverdi, &`;Güneysu Başbakanımız Tayyip Erdoğan`ın memleketi.
19-05-2009 / Güneysu

Bu noktada hem Başbakanımızın memleketini tanımak hem de bir takım istişarelerde bulunmak ve Belediye başkanımız Ahmet Minder’in tecrübelerinden yararlanmak amacıyla Güneysu’ya gelmiş bulunuyoruz” dedi. Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Yalıköy Belde Belediye Başkanı Ali Bayram Tanrıverdi’ye yeni seçildiği Belediye Başkanlığı görevinde başarılar dileyen Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder de; “Yalıköy belediyesi artık Güneysu’muzun kardeş belediyesi olmuştur” şeklinde konuştu.

Öğle yemeğini Güneysu Öğretmen Evi’nde beraber yiyen Belediye başkanlarına en büyük sürpriz ise Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik’in Ankara’dan gelen Misafirleriyle Güneysu Öğretmen Evi’ne gelmesiyle yaşandı. Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Ankara’dan gelen misafiri Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Eğitim Daire Başkanı Mahmut Canpolat’ı Başkan Minder’le tanıştırdı. Milli Eğitim Müdürü Rasim çelik Güneysu’da yapılacak olan Halk Eğitim Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Daha önce ihaleye açılan fakat hakkında çıkan tartışmalar sonrası durdurulan Güneysu Halk Eğitim merkezi hakkında yeni gelişmelerin olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, 3 ay önce yapılan Güneysu Halk Eğitim merkezi ihalesi Rize mimarisine uygun şekilde yapılmak suretiyle Demiralt Yapı Mütahit Firmasına verildi. Şu an Kamu İhale Kurumu’ndan Güneysu Halk Eğitim Merkezi’nin yapılması için onay çıkmıştır. Halk Eğitim Merkezi’nin yapımına en kısa sürede başlanacaktır” şeklinde konuştu.