Güneysu`da Bilgilendirme Toplantısı
Güneysu kaymakamı Suat Demirci`nin Güneysu ilçesi hakkında bilgilendirme yaptığı toplantıda, Güneysu İlçe Jandarma Komutanı Nihat Demir, İlçe Emniyet Amiri Cengiz Akpinar, Güneysu Belediye Başkan Vekili Rıfat Özer, Güneysu İl Genel Meclis Üyeleri, Güneysu Belediyesi encümen üyeleri, Mahalle ve köy Muhtarları ile kamu Kurum ve kuruluşların müdürleri de hazır bulundu.
01-05-2010 / Güneysu

Güneysu’ya Kaymakam Olarak Gelemedim ama Vali Olarak Buradayım

Güneysu hakkında tüm bilgileri dikkatle dinleyen Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Güneysu’nun kurucu kaymakamı olan ve halen Ankara Keçiören Kaymakamlık görevinde bulunan Mustafa Güler ile aynı dönem mezun olduklarını, çektikleri kurada kendisinin Sakarya’nın yeni kurulan bir ilçesine Mustafa Güler’in ise Güneysuya kurucu kaymakam olarak atanması üzerine Mustafa Güler ile yer değişikliği yapmak istediğini fakat Mustafa Güler’in bu teklifi kabul etmediğini belirtti. Aradan yıllar geçtikten sonra Güneysu’ya Vali olarak geldiğini ifade eden Hacımüftüoğlu, “Güneysuya daha önce beş kere geldim ilk gelişim de acaba nasıl bir ilçeye kaymakam olarak gelemedim diye merakımdan oldu. O zamanlar Güneysu’ya ulaşım çok zordu, yollar çok kötüydü. İçinde olduğumuzdan belki fark edemiyoruz ama şimdi karşımızda İsviçre kentlerini anımsatan bambaşka bir Güneysu var” dedi. Güneysu İlçesinde asayiş konusunda çok az sorun çıkmasının sevindirici olduğunu söyleyen Hacımüftüoğlu eğitim konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğini ifade etti. Eğitimdeki Veli ayağının eksikliğine değinen Hacımüftüoğlu: “Manisa Akhisar ilçesinde kaymakamlık yaptığım dönemde fark ettiğim ilk şey öğrenciler üzerindeki veli ilgisi idi. Eğer Rize’de velilerin yüzde sekseni okula gidip öğrencilerinin durumunu sormuyorsa, cebine parasını koydum, kitabını aldım, okula teslim ettim mantığını güdüyorsa Manisanın, Denizlinin, Aydın ilinin eğitim alanında Türkiye’de ilk on sıra içerisinde olmasını yadırgamam” dedi.

Bilgilendirme toplantısının ardından Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Güneysu İlçe Kaymakamı Suat Demirci, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Tarım İl Müdürü Adem Çekiç ve beraberindeki heyet Güneysu Belediyesi ‘ni ziyaret etti.