Güneysu`da Konferans Düzenlendi.
Güneysu`da, ``obezite, şeker hastalığı ve sağlıklı beslenme `` konulu konferans gerçekleştirildi.
17-03-2013 / Güneysu

Güneysu Kaymakamlığı ve Güneysu Belediyesi`nin öncülüğünde başlatılan ve Eğitim Gelişim Platformu tarafından yürütülen, ``Ailem Mutlu, Türkiyem Umutlu`` proje kapsamında, ``obezite ,şeker hastalığı ve sağlıklı beslenme” konulu konferans organize edildi.
Güneysu Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ve Uzman Doktor Neşe Hasanoğlu, Uzman Doktor  Erdinç  Yavuz ve Güneysu Tenzile Erdoğan İlçe hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Fahrettin Tanır’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansı,  Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Belediye Başkan Vekili Rıfat Özer,daire amirleri davetliler izledi.

Doktorlar  `obezite, şeker hastalığı ve sağlıklı beslenme konularına ilişkin sunum yaparak, şunları kaydetti:
“Hayatımızın içerisinde olan Fesfut türü yiyeceklerin, obezite hastalığının en büyük sebebi olduğu, obezitenin sigara kadar tehlike arz ettiği,  bu konuda sigara ile ilgili yapılan bilinçlendirme ve mücadelenin aynen tehlikeli gıdalar içinde yapılması gerektiği ifade ederek Yine günlük hayatımızda kullanmakta olduğumuz işlenmiş gıdalar, kan şekerini  hızla yükselten gıdalar, katkı kullanılan gıdalar, dondurulmuş gıdalar, margarinler ve margarin kullanılan gıdalar, beyaz buğday ekmeğinden uzak durmamız gerektiği, bunların sağlığımız için büyük tehditler olduğa vurgu yapılarak şeker, un ve tuzdan uzak durmamız gerekiyor.

Sağlıklı beslenmenin anlatıldığı programda, sigara ile ilgili de vurgu yapılarak, bu konudaki bilinçlendirme ve kamusal uygulamaların önemi anlatıldı.
Özellikle bölgesel yemek kültürümüzün yağlı yemeklerden oluştuğu, bunlardan uzak durulması gerektiği, yaşam biçimimizde sporun olmayışının ayrıca handikap teşkil ettiği, bununda şeker, kalp, kas hastalığı ve obezite gibi birçok hastalığa davetiye çıkardığı anlatılarak yeni bir yaşam modeli oluşturmamız gerektiği, egzersiz ve sporu hayatımıza dahil etmemiz gerektiğine değinildi.”
Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, bu konferansın organizasyonunda emeği geçenlere özellikle İlçe Hastanesi Başhekimi Fahrettin Tanır’a ve konferansa katılımlarından dolayı Dr Hasanoğlu ve Dr Yavuz’a teşekkür etti.