Güneysu`da Yeni Bir Proje Daha Hayat Buluyor
Güneysu Halk Eğitim Merkezi`nde Kaymakamlığın ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı`nın destekleriyle Hünerli Eller Ahşapta Parlıyor adlı proje hayata geçti.
03-10-2013 / Güneysu

Doğu Karadeniz Kalkınama Ajansına sunulan proje sayesinde Güneysu Halk Eğitim Merkezi’nde modern bir Ahşap Atölyesi kuruldu. Atölyede daha önce alt yapısı kurulan Kadife Kutu yapımının yanında, ahşap hediyelik kutular, iskemle kasnağı, maket nayla ve kemençeler, ahşap kalemlikler, makyaj kutusu, yöresel maket oyuncaklar ve daha birçok ahşaba dayalı ürünler yapılacak.

Projede kadın ve erkeklerden oluşan 15 kişi yer alıyor.  Erkekler atölyedeki makineleri kullanarak yapılacak ürünlerin kasnaklarını ve işlenmemiş hammaddelerini imal ederken, kadınlar da kadife ve benzeri ürünlerle kutuların kaplama ve şekil verme işlerini yapacak.
Proje ilçede uygulanan Bakır İşlemeciliği projesinde ortaya çıkan ürünlerin özel kutularda sunumlarının gereğinden doğmuş. Güneysu Halk Eğitim Merkezi yaptığı araştırmada bölgede Kadife ve benzeri hediyelik kutuları seri imal eden her hangi bir işletmenin olmadığından yola çıkarak böyle bir projeyi hayata geçirmiş.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan proje kabul edilince Halk Eğitim Merkezi’nde modern bir Ahşap Atölyesi oluşturulmuş.  Atölyede şu anda bay bayan 15 kişi eğitim alıyor ve yaptıkları ürünleri de bölgede satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Şu ana kadar özellikle ilçede yapımı devam eden bakır ürünlere kutu yapan gençler ayrıca ildeki birçok kurum ve kuruluşun özel kutularını imal ediyor.
Projenin ilerleyen günlerinde çok daha farklı ahşap kutular tasarlayacak olan gençler, hedeflerinin sadece bölgeye değil, tüm Türkiye’ye açılmak olduğunu söylüyorlar.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Sayın Gökmen ÇİÇEK şunları kaydetti.
“Öncelikle Güneysulu gençleri bu girişimlerinden ve özverilerinden dolayı kutluyorum. İlçemizde devam eden Bakır İşlemeciliği Projesi şunu gösterdi ki, Güneysu’nun insanı eline aldığı işi iyi bir netice aldırmadan bırakmıyor ve çok iyi işler başarıyor. Şu anda da yine Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde devam eden bu projenin de çok başarılı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Güneysulu gençler gerçekten de bölgede ihtiyaç duyulan böyle bir işe el atmış olmaları hem ilimiz hem de bölgemiz açısından son derece önemlidir.
Ahşap hediyelik kutu ve eşya yapımı işini ilerleyen zamanlarda çok daha iyi öğrenecek olan gençlerimizin bu işten ciddi ekonomik gelir getireceklerine inanıyorum.
İlçemizde projeleri destekleyen ve projede yer alan Güneysulu hemşerilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.”
Projede yer alan gençler yaptıkları işi sevdiklerini ve böyle modern bir atölyede hiçbir teknik eksiğimiz olmadan bu işli öğrendiğimiz için projeyi destekleyenlere ve projede emeği geçenlere çok teşekkür ettiklerini,ilerleyen zamanlarda çok daha farklı ve güzel ürünler ortaya çıkaracaklarına inandıklarını ifade ettiler.