Güneysu`da bir Proje Daha Hayata Geçti
27-11-2013 / Güneysu

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Çetin Oktay Kaldırım, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ve Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder Halk Eğitim Merkezi’nde sürdürülen projeyi yerinde inceledi.
         Konu ile ilgili TRT Habere ve Anadolu Ajansı’na bir açıklama yapan DOKA Genel Sekreteri Ç. Oktay Kaldırım Güneysu’da unutulmaya yüz tutmuş olan Ahşap İşçiliği ve Bakır Rolyef kaplama sanatını yeniden gün yüzüne çıkaran ve yeni kuşaklara öğretilmesini sağlayan Kaymakamlığımıza, desteğini esirgemeyen Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder`e ve bu işi gençlere öğreten değerli ustalarımıza çok teşekkür ettiğini, DOKA olarak böylesine yararlı projelere destek verdiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Daha sonra yine DOKA’nın desteği ile ilçemizde halen devam eden ve giderek büyüyen Bakır İşlemeciliği atölyesini de ziyaret eden Genel Sekreterimize hünerli ellerde üretilen Bakır İşlemeli Nikel Kaplama Kahve Takımı hediye edildi.
Ziyaret Halk Eğitim Merkezimizde üretilen el emeği ürünlerin önünde çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.