Güneysu`dan Afrin`e Yardım Eli..
Güneysu`dan Afrin`e yardım kampanyası düzenlendi.
28-05-2018 / Etkinlikler

Güneysu Kaymakamlığı ve Güneysu Belediye başkanlığı tarafından başlatılan "Güneysu'dan Afrin'e Yardım Köprüsü" projesi kapsamında, hayırsever iş adamları ve ilçe halkının desteğiyle çeşitli giyim eşyaları ile çaydan oluşan gıda malzemesi toplandı. Kampanya kapsamında ilçe protokolü ile vatandaşlar Güneysu Belediye Başkanlığı ve İlçe müftülüğünün organize ettiği Güneysu Merkez Camisi avlusunda bu yıl ikincisi düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Vatandaşlar ve katılımcılar cami avlusu yer sofrasında oturup oruçlarını açtı. İftarın ardından toplanan yadım malzemeleri, TIR'a yüklenerek dualar eşliğinde Suriyelilere ulaştırılmak üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildi.
Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Suriyelilerin zor zamanlarında yanlarında olmak istediklerini belirterek, "Kaymakamlığımız ve belediyemizin öncülüğünde başlatılan kampanyaya tüm Güneysu halkı destek verdi. Bu kampanya kapsamında 69 bin lira nakdi para toplandı. Bir tır dolusu da giysi ve gıda maddesi toplayarak bölgeye göndermiş olduk."dedi

Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, ise Güneysu'nun yardım konusunda kendine layık olanı yerine getirdiğini söyledi. Düzgün, "Bu çalışmalar sonucunda gıda ve giyecek kampanyası düzenledik. Güneysu hemşehrilerimiz ekmeğini yarıya bölerek bizlere ulaştıkları paralarla Hatay'dan çeşitli gıda malzemeleri aldık ve bu yardımlarla birlikte Afrin'e ulaştıracağız. Ülkemizin en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu tür organizasyonlarda Güneysu olarak bu işi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın da desteği ile topladığımız gıda ve giysiler yerine ulaşacaktır. Bir nebze de olsa oradaki kardeşlerimize bir destek olacağına inanıyorum"diye konuştu.

Şefki GÜNDOĞAR ()
14/11/2018
Muhittin PEHLİVANIN Eşi (Ev Hanımı)
13/11/2018