GÜNEYSUBELEDİYESİ
Güneysu`da Özer Dönemi Resmen Başladı

Güneysu`da Özer Dönemi Resmen Başladı

03/04/2019
Güneysu`da Özer Dönemi Resmen Başladı
Rize'nin Güneysu ilçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Güneysu'da rekor bir oranla seçilen Rıfat Özer görevi eski belediye başkanı Halil Turan'dan devraldı.

Türkiye genelinde ilçelere bakıldığında AK Parti, en fazla oyu bu seçimde yüzde 85 ile Kırıkkale Delice ilçesinden alırken AK Parti’nin en yüksek oy aldığı ikinci ilçe ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Güneysu oldu. 83,4 gibi bir farkla seçimi kazanan Rıfat Özer mazbatasını alarak devir teslim töreni ile makamını devraldı. 

Törende Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, seçim süreci boyunca çok efor harcadıklarını belirterek: “Başarılı bir seçim çalışması oldu. Sonucu daha fazla bekliyorduk. Geçen seçime oranla belediyede oylarımızı yükselttik. Birinci olmak istiyorduk ama olmadı bunun buruk sevincini yaşıyoruz.” dedi. 

Görevi devreden Belediye Başkanı Halil Turan, Ak Parti ailesinin bir büyüğü olarak yeni seçilen arkadaşın yanında olduğunu belirterek: “Sağlık nedenlerimden dolayı görevi bırakacağımı belirterek aday adayı olmadım. Yeni seçilen arkadaşım mecliste benimle beraber beş yıldır görev yapıyordu. Daha öncede beş yıllık tecrübesi var. Güneysu’da örnek bir siyaset tablosu ortaya konuldu. Eski belediye başkanlarının eski ilçe başkanlarının da desteğiyle yeniden Ak Parti belediye başkanlığı seçimini kazandı. Cumhurbaşkanının ilçesi kendine layık olanı yaptı. Belki birinci olamadık ama geçmiş seçime göre üç puan oylarımızı artırdık. Ben seçilen arkadaşıma başarılar diliyor Güneysu halkından haklarını bana helal etmesini istiyorum. Görevimi bugün beş yıl Güneysu’ya hizmet edecek Rıfat kardeşime görevimi gururla devrediyorum.” diye konuştu. 

Seçim sürecinde uzun ve yorucu bir seçim çalışması yaptıklarını ifade eden Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, “Rekor bir oyla seçildik. Türkiye genelinde ilçeler bazında ikinci olduk. Çalışmalarımızın sonucunu istediğimiz hedef olmasa da aldık. Bundan sonra ilçemize hizmet için kollarımızı ekibimle birlikte sıvayacağız. Ben ilçemize hizmetlerinden dolayı Halil başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Konuşmalara ardından Halil Turan belediyenin mührünü yeni seçilen başkan Rıfat Özer’e takdim etti. Turan ise Özer’e çiçek takdim ederek başarılar diledi. Tören fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu Kategorideki Diğer Haberler