Güneysu’dan Kutsal Topraklara Umre Yolculuk
İlçemizde umre ibadeti için yoğun katılımlı bir organizasyon gerçekleşti.
01-02-2016 / Güneysu

Bu kutsal yolculuğa Belediye Başkanı Halil TURAN ve ailesi, Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Yusuf YILMAZ ve ailesi, ilçe vaizi Mehmet KAZDAL, müftülük personeli Galip GÜNDOĞAR’ın da aralarında bulunduğu kafilede hafızlık eğitimini tamamlamış genç öğrencilerimiz de aileleriyle birlikte yer aldılar.
Merkez camide başlayan uğurlama töreninde duygulu anlar yaşandı, İlçe müftüsü Abdülkerim ÇELİK tarafından dualar okundu. Güneysu Kaymakamı İhsan Selim BAYDAŞ yaptığı konuşmasında; bu yolculukta bulunmayı çok istediğini eşi ile birlikte katılmak üzere planlar yaptığını ancak yurt dışı görevi sebebiyle katılamayacağını belirterek üzüntüsünü dile getirdi. ‘’Eskiden yaşlıların yapmış olduğu bir yolculuk olarak değerlendirilirken artık genç kardeşlerimizin de hayallerini süslemekte ne mutlu bu gençlere ne mutlu gençleri yetiştirenlere’’ diyerek ünlü şair Nabi’nin Medine yolcuğu esnasında yazdığı şiiri okudu ve yolculuğa katılanlara hayırla gidip hayırla gelmesi temennisinde bulundu.
Sakın terk-i edebden kuy-ı mahbub-ı Huda’dır bu
Nazargah-ı İlahi’dir makam-ı Mustafa’dır bu
Muraatı edeb’le gir Nabi bu dergaha
Metaf-ı kudsiyandır, busegah-ı enbiyadır bu.
Belediye Başkanı Halil TURAN yaptığı konuşmada; kendisi için bu günün çok önemli olduğunu ve heyecanla kutsal topraklara ulaşmayı beklediğini belirterek şahsı ve gidecek heyet adına helallik istedi.