Güneysu`lu Öğrenciler Çanakkale`ye Uğurlandı
Güneysu Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale gezisine katılan öğrenciler, törenle uğurlandı.
06-04-2018 / Etkinlikler

Yapılan uğurlama törenine Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, daire amirleri öğretmenler veliler ve öğrenciler katıldı.

Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, düzenledikleri organizasyonla İlçemizde öğrenim gören lise son sınıf öğrencileri ile kuran kurslarından icazet alacak olan 400 öğrenciyi Çanakkale'ye göndereceklerini ifade ederek, şunları kaydetti: Çanakkale'nin tarihi açıdan önemli bir ziyaret yeri olduğunu belirterek, "Bu şuurla bizde öğrencilerimizi oraya gönderip vatan ve millet sevgisini öğrensinler istedik. Ecdadımızın nasıl bir vatan savunması yaptığını görsünler. Belediye olarak sosyal etkinliklerimizi bu yönde devam ettireceğiz." diye konuştu.

Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün;"Çanakkale'de 1915 yılında yaşananları gözlerinde ve akıllarında canlandıracaklar. O anı hissederek geri dönecekler. Bu gezi onların hayatları boyu bu vatanın, bu bayrağın devletin ve milletin ne kadar aziz ve kutsal olduğunu görmüş olacaklar. Bilinçli, şuurlu, ülkesini devletini, milletini seven ve gelecek noktasında güven veren bir gençlik için el birliği ile çalışacağız. İnşallah o günleri yaşayacağız." Diyerek bu organizasyonu gerçekleştiren Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından 50 kişilik kafile, Çanakkale'ye gitmek üzere yola çıktı.

Mahmut Arıcı ()
22.05.2018
Mahmut Arıcı (Emekli)
18.05.2018