Güneysulu Öğrenciler Kefken Kampı`na hazırlanıyor
Güneysu Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği`nin organize ettiği, Beyoğlu Belediyesi Kefken Çevre Yaz kampı kayıtları Güneysu İlçemizdeki İlköğretim okullarında okuyan 7. ve 8. sınıftaki başarılı öğrenciler tespiti ile başlayacak.
08-06-2010 / Güneysu

Konu hakkında görülerini ifade eden, Güneysu Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Sabri Çepni Güneysu ile olan bağlarını gurbette olsalar dahi koparmadıklarını ve Güneysulu olmanın bilinci ile dayanışma içerisinde hareket ettiklerini ifade ederek: “Her yıl yaptığımız organizasyonu bu yıl da gerçekleştireceğiz. Güneysu’daki ilköğretim okullarında okuyan 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden başarılı olanları Kefken’e götürüp kamp yaptırmak sureti ile hem sosyalleşmelerine yardımcı olacağız hem de kendilerine unutamayacakları bir tatil yaşatmış olacağız. Bu kapsamda İlk öğrenci grupları, 12 Temmuz - 18 Temmuz 2010 tarihleri arasında kız gurupları ile başlayacak.2. dönem kamp programı ise, 16 Ağustos - 22 Ağustos 2010 tarihleri arasında ise Erkek grupları ile yapılacak.” dedi.

Kefken Kampı Nedir?

Beyoğlu Kefken Çevre ve Yaz Kampı, Beyoğlu Belediyesi’nin Çevre ve Orman Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile kurmuş olduğu, Beyoğlu’ndaki 14 -18 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik bir yaz kampıdır.
Bu kamp projesi, Beyoğlu bölgesinde uygulanacak ve geliştirilecek gençlik politikalarının destekleyici koludur. 2004 yazında faaliyete başlayan kamp 2004 Yaz sezonunda 3.000 öğrenci misafir etmiş, 2005 yazında ise 6.000 öğrenciyi misafir etmiştir.
2006 yılında ise Beyoğlu’ndan 8532 öğrenci, Beyoğlu’ndan 1486 özürlü ve yaşlı, Tunus, Belçika, İspanya, Yunanistan, Macaristan, Bulgaristan, Azerbaycan, Türkmenistan, Çin Halk Cumhuriyetinden olmak üzere 312 yabancı ziyaretci Kefken’i ziyaret etmiştir. Ülkemizden Siirt, Van, Samsun, Çanakkale, Konya, İzmit, Adapazarı, Eskişehir, Rize ve Güneysu olmak üzere 3890 diğer illerimizden toplam 14220 misafir ve öğrenci 1 hafta süre Kefken’in güzelliklerinden faydalanmıştır.