Güneysu`yu Modern Bir İlçe Yaptık
1998 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın kendisine tebliğ ettiği görevi 15 yıldır sürdürdüğünü belirten Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, bu görevi layığı ile yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
04-03-2014 / Güneysu

1998 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine tebliğ ettiği görevi 15 yıldır sürdürdüğünü belirten Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, bu görevi layığı ile yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Güneysu’da 15 yıldır Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Minder, bu görevi 15 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine aldığını belirterek, “Güneysu’yu küçük bir kasaba olarak aldık ilçemizi modern bir ilçe olarak yeniden inşa ettik” dedi.

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Güneysu Belediye Başkanlığı için yeniden aday olmayan Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder görevi teslim etmeye hazırlanıyor.
“GÖREVİ BAŞBAKANIMIZDAN ALDIM”
On beş yıldan bu yana Güneysu ilçesi halkı ile omuz omuza Güneysu’yu kalkındırmak daha ileri götürmek için mücadele ettiklerini belirten Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder; “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’nın ilçesinde görev ve sorumluluğunu taşımak gerçekten zordur.  Bu bilinçle çalıştık didindik, gayret gösterdik. Çalışmalarımız sonucunda ilçemiz büyük bir değişime tanık oldu. Sayın Başbakanımız İstanbul’da bize bu görevi verdiği zaman bazı kesimler ona muhtar bile olamaz diye medyada tanıtıyorlardı. 1998 senesinin sonunda Sayın Başbakanımız mahkeme kararıyla Belediye Başkanlığında düşürülmüştü. O dönem beni arayıp bana aynen şu sözleri söyledi. ‘Güneysu teşkilatı yanımdadır, seni Belediye Başkanı olarak görmek istiyorlar. Yarından itibaren çalışmaya başla Allah hayırlı etsin’ dedi. Bende bana verilen bu görevden dolayı İstanbul’dan ayrılıp buraya gelip göreve başladım. Göreve başladığım zaman çok ciddi bir çalışmaya girdik. Seçmenlerimizin tek tek evlerine kadar gittik. 18 Nisan 1999 seçimlerinde 96 oyla çok az bir farkla Belediye başkanı seçildim.  Ben Belediyeyi devir aldığım zaman Belediyenizde çok eksikler vardı. Araç parkı yoktu, makinesi yoktu. Kasasında parası bile olmayan bir Belediyeyi devir aldım. 2002’de çok büyük iki tanede afet yaşadık. Muhalefet bütün belediyelere Rize Belediyesi’ne bile para gönderdi, bize para göndermedi. Çok sıkıntılı zamanlar geçirdik” diye konuştu.

“İLÇEDE KÜÇÜK BİR SAĞLIK OCAĞIMIZ VARDI ŞİMDİ…”
Ezile ezile, çiğnene çiğnene bugünlere geldiklerini de belirten Başkan Minder; “O günleri geride bıraktık. Hedeflediğimiz gibi Recep Tayip Erdoğan Başbakan oldu ve Türkiye’nin kaderi değişti. Türkiye artık yaşamış olduğu haksızlıkları bir tarafa bıraktı. Partimiz Adalet ve Kalkınma adı altında müsemma bir parti oldu. İnsanları nasıl yönetmek gerektiğini, yönetimin ne olduğunu, Başbakan’ın nasıl bir Başbakan olması gerektiğini öğretti. Biz çalışarak vatandaşlarımıza hizmet ederek çıtamızı çok yükseklere çıkardık. Güneysu’da sadece küçük bir sağlık ocağı vardı, bir tane doktor iki tane hemşerimiz vardı. Toplanacak yemek verecek bir yerimiz dahi yoktu. Biz burada öğretmenler evi yaptık, burada toplantılarımızı yapıp misafirlerimizi burada ağırlıyoruz. Spor salonumuz ve futbol sahamız yoktu. Bir tane yer bulduk kamulaştırdık ve spor sahamızı yaptık. Hamdolsun şimdi Spor sahamız, Kapalı Spor tesislerimiz, rehabilitasyonumuz ve eğitim merkezlerimiz var. Güneysu ilçemiz artık çok modern alt yapısıyla birlikte çağdaş bir konum haline geldi.
“ADAYIMIZ HALİL TURAN’A DESTEK OLMALIYIZ”
İlçede su sıkıntılarının olduğuna da değinen Minder; “Suyumuz yoktu.  Andon Suyu az geliyordu, bizde Gürgenden başka bir su getirdik. Şimdi bütün ilçeye ve mahallelere su veriyoruz.  Daha birçok yere de su veriyoruz. Örneğin Rize merkeze bağlı Akarsu Köyü’ne, Pekmezli’ye Pazarköy’e ve Zincirli köprü köyüne de su veriyoruz. İnsanlar bana gelip teşekkür ediyor, sen bize su vermeseydin biz birbirimizi vuracaktık.  Cenabı Allaha şükürler olsun ki bu Gürgen suyunu bütün mahallelerimize ve köylerimize verdik. Allah Başbakanımızdan razı olsun, onu başımızdan eksik etmesin. 17 Aralık operasyon ununda inşallah belini kırmıştır. Uzantıları vardır bu uzantıları Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar boş durmayacaktır. Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğu zaman bu sorunlar bıçak gibi kesilecektir. Bizde Güneysu’muzdan Sayın Başbakan’a yakışır şekilde bir seçim geçirmemiz gerekiyor. Hep beraber adayımız Halil Turan’a destek olmalıyız” şeklinde konuştu.