Halk Eğitimden Çok Yönlü Sergi
Güneysu Halk Eğitim Merkezi`nin 2015 yılsonu sergisi merkez binada geniş katılımlı bir program ile gerçekleşti.
01-06-2015 / Güneysu

Yıl sonu sergi etkinliğine Rize Valisi Sayın Ersin YAZICI, Kıymetli Eşleri Hanife YAZICI, Güneysu Kaymakamımız İhsan Selim BAYDAŞ, İl Milli Eğitim Müdürümüz Şemsettin DURMUŞ, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Sergi Rize Valisi Sayın Ersin YAZICI ve beraberindekilerin kurdele kesimi ile başladı. Sergiden önce açılış konuşmaları yapıldı. Kurum Müdürü Adnan YIĞCI bir selamlama konuşması yaparak merkez hakkında istatistik bilgiler verdi.
 Ardından Güneysu Kaymakamı İhsan Selim BAYDAŞ bir konuşma yaparak Halk Eğitim Merkezi’nde sergisi yapılan kurslar hakkında bilgi vererek Ankara’da ve İstanbul’da açmış olduğumuz Rize tanıtım günlerinde göz dolduran bir stantla İlçemizi temsil etmişlerdir Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hem burada olmakla hem de yaptığımız faaliyetlere destekleriyle her zaman yanımızda gördüğümüz Sayın Valimize ve hanımefendiye teşekkür ediyor saygılar sunuyorum dedi.
Rize Valisi Ersin Yazıcı yapmış olduğu konuşmasında Bu tür kursların ilçelerimizde ilimizde hayat buldurmaya ve giderek artırmaya gayret ediyoruz. Halk eğitim kurslarını bi şeyler üretmenin yanında ev hanımlarımızın kültürel olarak vakit geçirdikleri kendilerini toplumun daha faydalı bire ferdi olarak düşündüğü kabul ettiği bir takım aktivitelerde bulunduğu mekânlar olarak görüyorum. Burada yapılan eserlerin turizm kendi olan Rize’miz de pazarlanması gerektiğine inanıyorum dedi.

Halk Eğitim Merkezleri’nde vatandaşlarımız hangi kursun açılmasını talep ediyorlarsa bu kursların merkezlerimiz tarafından açılacağını ifade ederek. Emeği geçen hanımefendilere teşekkür ediyorum dedi.
Daha sonra sergide bulunan Osmanlıca, Ahşap Bakır Rolyef, Hediyelik Kutu Yapımı,  Bakır İşlemeciliği, Kaligrafi, Ebru, Ney, elde Türk İşlemeleri, El Nakışları, Rize Bezi (Feretiko), Ev Tekstili, Giyim, Çocuk Gelişimi, Ahşap işlemeciliği, Kuaför kurslarının ürünlerini inceledi.

Bakır Rolyef çalışmalarıyla yakından ilgilenen Valimiz Sayın Ersin YAZICI bakır üzerine örnek uygulama yaptı. Kaligrafi sergisinden ise kurs öğretmenimiz tarafından Valimiz ve Eşinin ismi yazılarak kendilerine hediye edildi. Ebru sergisinde ise kurs öğretmenimizle birlikte lale desenli bir ebru çalışması yaptı.
Ney dinletisini dinleyen katılımcılar daha sonra Yeşilköy Türkoğlu İlkokulu öğrencilerinin judo gösterisini izledi.
Buradan Ahçı Yardımcılığı ve Ev Ekonomileri kursunun hazırladığı 41 çeşit el emeği yemekler misafirlere ikram edildi.
Sergi sonunda Güneysu Kaymakamımız İhsan Selim BAYDAŞ günün anısına Valimiz Sayın Ersin YAZICI’ya Güneysu Halk Eğitim Merkezi’nde üretimi yapılan Bakır El İşleme Kahve Takımı hediye etti.

Arazi Satış İhalesi
30.05.2017