Halk Eğitim`den yeni Bir Proje
Hediye kutusu ve plaket imalatında Rize’de bir ihtiyacın olması Güneysu’da girişimci gençleri harekete geçirdi.
01-01-2013 / Güneysu

Güneysu Halk Eğitimi Merkezi’nde başlatılan proje ile hediye kutusu ve plaket imalatında Güneysulu gençler artık söz sahibi oldu.

Güneysu Kaymakamlığının öncülüğünde devam eden Bakır İşlemeciliği projesinin bir sonucu olarak ortaya çıkan ve elde edilen ürünlerin takdimi ile gelişen Kadife Kutu imalatı artık Güneysu Halk Eğitimi Merkezi`nde atölyeleşti. Burada öncelikle bu alanda eğitim alan gençler, daha sonra bu işi ilerleterek her türlü ürüne uygun hediye kutu sistemini geliştirdiler. Güneysulu gençler hediyelik kutuları bakır dışında da üretmeye başladı.

İlçemizde Bakır İşlemeciliği ile başlayan ve bakır ürünlerin nikel kaplama sistemi ile devam eden İstihdama yönelik projeler, bir yeni istihdam projesini de berberinde getirdi.  Bu alandaki eksikliği sezen Güneysu Kaymakamlığı, İlçe Halk Eğitimi Merkezi`nde bu projeyi başlatarak bu alanda eleman yetiştirilmesini sağladı. 3 aylık sürede eğitim alan gençler artık mesleklerinde ustalaşmaya kadar ulaştı ve kadifeden çok değişik ürünleri ortaya çıkarmaya başladılar. Öncelikle ilçede yapılan Bakır İşlemeli ürünlerin kutulanması ile işe başlayan gençler daha sonra farklı farklı ürünlere de kutu yapmayı öğrendiler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem KÜLÜNK şunları kaydetti.

Güneysu`da başlatılan istihdama yönelik projelerin bir yenisini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda ilçemize her zaman önderlik eden ve desteğini bizlerden hiç bir zaman esirgemeyen Güneysu Kaymakamımız Sayın Gökmen ÇİÇEK`e çok teşekkür ediyoruz.

Bakır İşlemeciliği ile başlayan istihdama yönelik proje çalışmaları bakır ürünlerimizin nikel kaplaması ile devam etti. Daha sonra bu projeleri ihtiyaca binayen Heielik Kutu İmalatı projesi izledi. Şu anda 10`a yakın bay ve bayan personel iş bölümü ile kadifeden her türlü hediyelik kutu tasarımı yapabiliyorlar. Erkek girişimciler  kutuların ahşap kısmını hazırlarken, kadın girişimciler de Kadife kaplamalarını yapıyor.

Böylece hem ilimizde hem de ilçemizde görülen büyük bir eksiklik giderilmiş oldu. Bu sayede ilçemizdeki gençlere hem meslek öğrenme kapılarını, hem de para kazanmanın yollarını öğretmiş olduk. Bir taraftan ürün üreterek verimli olmanın hazzını yaşayan vatandaşlar, diğer taraftan da sattıkları ürünlerle ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

İlçemizde yürüttüğümüz bu projelerin başarıya ulaşmasında emeği geçen ilçemizin becerikli hanım ve erkek kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.

Güneysu Halk Eğitimi Merkezinde yürütülen Hediye Kutu imalatı ile bölgemiz insanı Rize`ye ve tüm Türkiye`ye bu alanda ürün üretmeye hazırdır.