Handüzü Şenleniyor
Yaz mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarının artması ile birlikte yaylalara olan ilgi de her geçen gün artıyor. Rize Merkez`e en yakın yayla konumunda bulunan Güneysu Handüzü yaylası da ilk ziyaretçilerini kabul etti. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Güneysulu Çocuklarla Handüzü Yaylasına çıktı. Ahmet Minder yaylada çocuklarla piknik yapıp top oynadı. Sponsor bulunması halinde bu yıl 9.su yapılacak olan Handüzü yaylasındaki alt yapı eksikliklerini de yakından gören Başkan Minder, &`;Yayla sezonunu geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla yaptığımız için mutluyuz” şeklinde konuştu. Güneysu Merkezinden Handüzüne kadar uzanan yolun tamamen betonlandığını ve ulaşım sorunu bulunmadığını ifade eden Minder:
12-06-2009 / Güneysu

Artan sıcaklıklar tüm yurtta olduğu gibi Özellikle nem oranı fazla olan Karadeniz bölgemizde insanları yaylalara çıkmak durumunda bırakmaktadır. Bu noktada Handüzü Yaylası mesafe bakımından Rize’ye en yakın yayla konumundadır. Gerek yayla sezonu açılışını yapmak gerekse Handüzü’ndeki alt yapı eksikliklerini yerinde görmek amacıyla Güneysu’daki çocuklarla ve aileleri ile yaylamıza geldik. Yayladaki alt yapı sorunlarından başı çeken su sorunumuzu da ivedilikle 4 kilometre uzaklıktan su getirmek sureti ile çözüme kavuşturacağız” dedi.