İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Güneysu İlçesinde İmar Barışı Toplantısı Yapıldı.
30-07-2018 / Güneysu

Güneysu ilçesinde düzenlenen İmar Barışı toplantısı Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip lisesinin konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan BEBEK ve beraberindeki teknik ekibi, Güneysu Belediye Başkanı Halil TURAN ve teknik ekibi, İlçe protokolü ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.
      Toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü BEBEK imar Barısı hakkında açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü BEBEK; Öncelikle E-DEVLET e giriş yaparak çevre ve şehircilik bakanlığı sayfasına girerek oradaki bilgileri doldurmanız yeterli olacaktır. Yapı kayıt bedeli arsa emlak vergi değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden konutlarda % 3 Ticari kullanımda ise %5 olarak uygulanacaktır. Dedi.

Belediye Başkanı Halil TURAN yaptığı açıklamada toplantının amacını şu sözlerle anlattı. Başkan TURAN’’ Devletin buradaki amacı bu güne kadar yapılan yapılar öyle veya böyle yapıldı ve bunları bundan sonra yıkamayacağımız veya yıkınca mağduriyet olacağına göre bunları kayıt altına almak ve vatandaşların sıkıntı yaşamaması için devlet böyle bir çözüm sunuyor.’’ Dedi. Ayrıca vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmemiz için  Belediye binasının giriş katında İmar Barışı İrtibat barosu açtıklarını ifade etti.
      Ardından Çevre ve Şehircilik Rize İl Müdürü BEBEK vatandaşların sorularını yanıtladı.

İletişim Tel : +90 (464) 344 11 05 - Fax +90 464 344 12 23 Adres : Güneysu Belediyesi Yusuf Hoca Cad. P.K 53350