İşsiz Kadınlara İş İmkanı Doğuyor
Kadınız Bizde Varız” adlı proje ile hibe almaya hak kazanan Rize Sağlık Meslek Lisesi il ve ilçelerde proje hakkında tanıtım toplantıları yapmaya başladı.
16-09-2010 / Güneysu

En az ilkokul mezunu 30 kadını iş sahibi yapılması hedeflenen projenin tanıtım toplantılarından Güneysu ayağı Dört Mevsim Alabalık Tesislerinde yapıldı. Bilgilendirme toplantısında Rize Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı İsmail Koç proje hakkında Güneysulu kadınlara bilgi verdi. Yaklaşık iki saat süren toplantıda, kadınların iş yaşamına katılmaları ve kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması hususuna değinildi. Proje hakkında görüşlerini ifade eden Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı İsmail Koç; “Değişen Sosyal, ekonomik ve kültürel koşullar yaşlı ve hasta bakımında kurum bakımının yetersiz kalmasına neden olmuş ve evde bakım hizmetinin önemli bir hal almasını sağlamıştır” dedi. Evde bakım hizmetini sunacak nitelikli elemanın tahsisini yapacaklarını söyleyen Koç: “Gerçekleştireceğimiz projede ana amacımız İlimizdeki en az ilkokul mezunu olan 30 kadına iş imkânı sağlamaktır” şeklinde konuştu.