İstanbul Güneysu`da da fethedildi.
Güneysu Ulucami İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Kutlama Programı çerçevesinde Güneysu Belediyesi Konferans Salonunda bir dizi etkinlik düzenlendi.
30-05-2009 / Güneysu

Etkinliğe, Güneysu Kaymakamı Suat Demirci, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Güneysu Milli Eğitim Müdürü Adem Külünk, Ulucami ilköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri ile Güneysu Halkı’nın yoğun katılımı oldu. İstanbul’un Fethi’nin sahnelendiği tiyatro gösterisi beğeniyle izlenirken, Ulucami İlköğretim Okulu Tasavvuf Müziği Korosu’nun söylediği tasavvuf şarkıları ilgiyle dinlendi. İstanbul’un Fethi’nin tarihsel önemine değinilen etkinlik kapsamında Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder de görüşlerini dile getirdi. İstanbul’un fethinin bir çağın kapanmasına vesile olan olaylardan olduğunu, fetihle yeni bir çağ açıldığını ifade eden Minder; “Günümüzde tüm dünya ülkelerinin gözlerini üzerine çeken İstanbul Şehri’nin Osmanlı’ya geçmesini sağlayan ve Peygamber efendimizin de övgülerine mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ı da rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.