Kıbledağı Kent Ormanı Projesi Şekilleniyor
Güneysu Kıbledağı`nda yapımına başlanan Kent Ormanı Projesi şekillenmeye başladı. Mesire alanı olarak yapımına başlanan Kent Ormanında 12 adet açık kamelya 3 adet kapalı sosyal tesis yapılıyor. Yürüyüş yolları ve ahşaptan yapılıp ormana uyumlu çocuk oyun parkları ile bir dinlenme ve sosyal alana dönüşecek olan Kıbledağı zirvesinde yer alan ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın bizzat yerinde inceleme yapıp verdiği talimatla yenilenecek olan Dağcami ile de konuklara ibadet yapma imkanı sunacak. Yanında mangal getiremeyen misafirlerin düşünülüp yapılan doğal taştan barbeküler ve tamamen çevreye saygı duyulup yapılan ve doğal ortamla kamufle edilmiş bayan ve erkek lavaboların altyapıları da hazırlanmış durumda. Kamelya ve dinlenme tesislerinin elektrik tesisatları ve su ihtiyacını karşılayacak olan hatlar yapılırken Dağ Cami Kent Ormanında aynı anda 20 - 25 aile hafta sonlarını dinlenerek geçirebilecek.
29-05-2012 / Güneysu