Kızılay Güneysu Şubesinin Açılışı Yapıldı
Güneysu Kızılay Şubesi İlçede kuruldu
22-12-2014 / Güneysu

Güneysu Hükümet Binasında açılan Kızılay ilçe şubesinin açılışına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Ahmet Minder, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan ve Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı MHP İlçe başkanı Kazım Kara İlçe protokolü ve vatandaşlar katıldıkatıldı.

Kızılay Güneysu İlçe Başkanı Abdullah Yığcı açılış töreninin açılış konuşmasında, Güneysu’da önemli hizmetler yapmak için bu şubeyi hizmete kazandırdıklarını belirterek; “İlçemiz yöneticilerine yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Kızılay’ın bundan 12 yıl önce maalesef çok işler bir konumda bulunmadığını söyleyerek, “Şu an Kızılay ülkemizin en önemli kuruluşlarından bir tanesidir. Gerek anında müdahale kabiliyetiyle, gerekse ulaşılabilme noktasında memnuniyet ve guru duyduğumuz bir kuruluştur. İlçemiz adına önemli bir adım atıldı bizde gereken desteği verdik. Bu şubenin sadece bir temsilcilik olarak faaliyet göstermeyeceğini biliyorum. İlçemize birçok konuda yararlı hizmetler yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

Nezih bir mekândan bundan böyle Kızılay hizmetlerinin verileceğini dile getiren Rize Milletvekili Hasan Karal, “Bu temsilcilik özelde Güneysu’ya genelde Rize ilimize ülkemize tüm İslam dünyasına hayırlar getirmesini temenni ederim. Niçin İslam dünyası dedim; çünkü Kızılay malum tarihi kökeni yüzyıllar öncesine dayanan esasında İslam dünyasında birliği temsil eden bir kuruluşumuzdur. Kızılay’ın hizmetleri son yıllarda önemli bir ivme kazandı. Rize il merkezinde ki binayı yıkarak Türkiye’de örnek olabilecek yeni bir Kızılay öğrenci yurdu yapacağız. Valiliğin karşısında bulunan konakta da Kızılay Kan Merkezi ve İl Şubesi hizmet vermeye devam edecek. Kızılay ilçe başkanımız Abdullah ağabeyimiz inanıyorum ki burada önemli hizmetleri başaracaktır. Buna yürekten inanıyor kendisini ve yönetimini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.