Kur`an ve Ezan Bülbülleri Güneysu`da
Liseler arası Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışmasının Rize ayağı Güneysu Osman Erkan İmam Hatip Lisesi salonunda gerçekleşti.
17-03-2013 / Güneysu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışmasının Rize ayağı Güneysu Osman Erkan İmam Hatip Lisesi salonunda gerçekleşti.

Programa Rize Valisi Nurullah Çakır, Güneysu Kaymakamı  Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkan Vekili Rıfat Özer,  Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ve Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda selamlama konuşması yapan Rize Valisi Sayın Nurullah ÇAKIR yarışmacı öğrencilere başarılar diledi.
Program ilk önce Hafızlık yarışması ile başladı 4 okulun katıldığı hafızlık yarışmasında Birinciliği Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Aziz Türk alırken, ikinci Güneysu İmam Hatip Lisesi`nden Zeki Çavaş, üçüncü de Kalkandere İmam Hatip Lisesi`nden Ümit Gezli oldu.Ezan okuma yarışmasında ise Birinciliği Güneysu İmam Hatip Lisesi`nden Mahmut Karaahmetoğlu, ikinciliği Rize Anadolu İmam Hatip Lisesinden Cihat Çelik, üçüncülüğü de İkizdere Anadolu İmam Hatip Lisesinden Furkan Başköylü aldı.

Yarışmada birinci olan öğrenciler daha sonra 14 Nisan 2013`de Artvin`de yapılacak olan ve Orta ve Doğu Karadeniz illerinden 10 ilin katılacağı bölge yarışmasında ilimizi temsil edecekler.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere altın ve plaket verilirken, birinciler ödüllerini Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek`in elinden aldı. Diğer bütün öğrencilere de çeşitli hediyeler takdim edildi. Güneysu Müftüsü Murat Mutlu`nun başkanlığındaki jüri üyelerine de çeşitli hediyeler takdim edildi.  Program daha sonra misafirlere verilen öğlen yemeği ile sona erdi.