Kütüphaneler Haftası Kutlamaları Gerçekleştirildi.
Kütüphaneler haftası olması hasebiyle Kaptan Ahmet ERDOĞAN Anadolu İmam Hatip lisesinde program düzenlendi.
10-04-2016 / Güneysu

Kutlama programına Güneysu Kaymakamı İhsan Selim BAYDAŞ, Belediye Başkanı Halil TURAN, Ak Parti ilçe başkanı Mehmet Akif KARSLI, Emniyet Amiri Bülent ERDOĞAN, Milli Eğitim Müdürü Bayram GÜNDOĞAR, Güneysu Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Metin TERZİOĞLU, daire amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını okul müdürü muharrem DİNDAR yaptı. Konuşmasında binlerce önemli eserin günümüze ulaşamadığını belirterek Türk toplumunun en eski yazılı eserlerinden olan Divan-I Lügati’t Türk ün kopyasının nasıl ve kim tarafından günümüze ulaştırıldığını kısaca özetledi.
    Okul öğrencileri tarafından Divan-I Lügati’t Türk’ ün Millet kütüphanesine kazandıran ve kütüphanenin kitaplarını bağışlayan Ali Emiri Efendinin hayatını ve kitabın elde edilmesini konul alan tiyatro gösterisi düzenlendi.
    İlçemizin yetiştirdiği değerlerden, öğretmen ve yazar olan 2014 yılında hayatını kaybeden Mehmet SANCAKTUTAR’ın hayatını konu alan slayt gösterisi düzenlendi.

İlçemiz kütüphanesinden en çok faydalanan ilk üç kişiye hediyeler takdim edildi. Birinci olan Hamit YETKİNER’in hediyesini Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş’tan aldı, ikinci olan Arzu ÖZTÜRK Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan üçüncü olan ise hediyesini İlçe Emniyet Amiri Bülent ERDOĞAN’dan aldı.

Ayrıca Güneysu yardımlaşma ve dayanışma derneği başkan ve yönetim kurulunun ilçemizde bulunan sekiz okula bağış edilen kitapların sembolik olarak dağıtım töreni de yapıldı.
    Program kütüphaneler haftası ile ilgili olarak düzenlenen serginin gezilmesiyle son buldu.