Rehabilitasyon Merkezinde Son Aşama
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, ve yapılan projenin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)`e devri konusunda mutabakat yapmak üzere Rize`ye gelen SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış Rehabilitasyon Merkezinin son halini görmek, şimdiye kadar yapılan çalışmaların denetlenmesi ve açılışla ilgili planların yapılması amacıyla Güneysu`ya geldi.
12-05-2009 / Güneysu

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder’le birlikte Güneysu’da yapımı süren Rehabilitasyon Merkezi ve henüz yapımı süren lojmanlarında bir sürede incelemede bulundu. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ve beraberindeki Kızılay ve SHÇEK heyeti daha sonra Kızılay Rize Şubesi’ndeki protokol imza törenine geçti.

Rehabilitasyon Merkezinin Kızılay’dan SHÇEK’e devrini kapsayan protokolde konuşan SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, Kızılay’ın Türkiye’de yaptığı işlerin sadece felaketlere yönelik olmadığını ifade etti. Güneysu’da yapılmakta olan Rehabilitasyon Merkezi hakkında düşüncelerini dile getiren Barış; “Rehabilitasyon Merkezi Projesi’nde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, 25 yıllığına yapılacak olan binayı SHÇEK olarak teslim alacağız. Bu günden sonra da Kızılay’la olan ilişkimiz devam edecektir. Hayırlı olsun” dedi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise uzun uğraşlar sonucu Güneysu’da güzel bir yapı meydana getirdiklerini ifade etti. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ve Danışmanları Tuncay Kopuz’un Projede çok gayret sarf ettiklerini söyleyen Küçükali, Rehabilitasyon Merkezi’nin yapılması için arsasını bağışlayan Merhum Şükrü Topçuoğlu ile eşi Nurten Topçuoğlu’na, Proje için yılmadan çalışan Dursun Ali Erbaş’a ve Kızılay Rize Şubesi Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş’e teşekkür etti. Devletin en etkin kurumlarından birisinin bu projeyi yaptığını ifade eden Küçükali, “Rehabilitasyon Merkezi’nin SHÇEK’e devri konusunda SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış’la görüştük ve devir konusunda mutabık kaldık.” dedi.

Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgiler veren Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ise Merkezin 15 milyon TL’ye mal olduğunu, Rehabilitasyon Merkezinin en önemli sorununun Kalifiye eleman ihtiyacı durumunda ortaya çıkacağını ve bu sorunu çözmek için İlçede Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu açacaklarını söyledi. 50 – 60 kişinin istihdamının sağlanacağı Rehabilitasyon Merkezinde Ayda 24 ile 94 kişinin rehabilitasyonunun sağlanması amaçlanıyor