Rize Valisi Nurullah Çakır Güneysu`da
Rize Valisi Sayın Nurullah ÇAKIR Güneysu`da bir dizi incelemelerde bulundu.
08-02-2013 / Güneysu

Rize Valisi Sayın Nurullah Çakır Güneysu’da bir dizi incelemelerde bulundu.Vali beye Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ve Güneysu Daire amirleri eşlik etti.
 Rize Valisi Sayın Nurullah Çakır Güneysu`da Halk Eğitim Merkezi`nde devam eden Bakır İşlemeciliği projesini yerinde inceledi.

Bakır işleme atölyesini ziyaret eden Rize valisi Nurullah Çakır burada projeyi yürüten Güneysu’lu bayanlardan Bakır İşlemeciliği sanatı hakkında bilgi aldı, bayanların yaptıkları birbirinden güzel bakır işleme ürünleri yakından inceledi.
 Daha sonra Güneysu`da Güneysu Kaymakamlığı ve Güneysu Belediye Başkanlığı`nın öncülüğünde başlatılan ve Eğitim Gelişim Platformu tarafından yürütülen "Ailem Mutlu, Türkiyem Umutlu"  konulu projenin detaylarını almak için Proje Ekibi ile Halk Eğitimi Merkezinde bir araya geldi.

Burada Proje hakkında Proje Koordinatörlerinden bilgi aldı. Proje Güneysu`daki ailelerin eğitimini konu alıyor. Aile içi iletişim, ailenin toplum açısından önemi ve aile eğitimini içeren projeyi çok anlamlı bulan, Güneysu’da bu birlik ve beraberlikten ortaya çıkan bu güzel projelerin ilimiz ve diğer ilçelerle paylaşılması gerektiğini söyledi. Günümüzde Aileler olarak herkesin bu tür eğitimlerden geçmesi gerektiğini, toplumun huzur ve refahı için ailelerin çok önemli kurumlar olduğunu da ifade etti.

Daha sonra Halk Eğitimde üretilen el emeği ürünlerin önünde hatıra fotoğrafı çektiren Rize Valisi Nurullah Çakır buradan da Güneysu`da yapımı devam eden Anadolu İmam Hatip Lisesinin inşaatını ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.