Rizeli 2 İsim Aday Adayı
Celal Erdoğan ve Zeki AYGÜN adaylık başvurularını yaptılar
16-11-2018 / Güneysu

Ak Parti İstanbul eski Başkan Yardımcısı ve İl Teşkilat Başkanı Celal ERDOĞAN Ümraniye Belediye Başkanlığı'na  ve Zeki AYGÜN  Kocaeli  Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurularını tamamladılar.
       CELAL ERDOĞAN KİMDİR?
       Aslen Rizeli olan Celal Erdoğan, 15.07.1971 yılında Güneysu’da doğdu. Güneysu İmam- Hatip Orta kısmı ve Rize Lisesinden 1989 yılında mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümünü kazanan Erdoğan buradaki eğitimini 1993 yılında başarıyla tamamlayarak uçak mühendisi oldu. Celal Erdoğan; aktif siyasi hayatına 2002 yılında AK Parti ile başlamıştır. Sırasıyla Çekmeköy Belde kurucusu ve Başkan yardımcılığı, Mayıs 2003 yılında yapılan kongre sonrası Ümraniye İlçe Yönetimine seçildi. İlçede teşkilat başkanı olarak, Ekim 2008 yılına kadar görev yaptı. Bu süreç içinde ayrıca 28 Mart 2004 yerel seçimleri, 22 Temmuz 2007 genel seçimleri, Ekim 2007 halk oylaması seçimlerinde Ak Parti Ümraniye ilçe SKM başkanlığı görevini yürüttü. Ekim 2008 – Şubat 2012 tarihleri arasında İlçe Başkanlığı görevini kucaklayıcı gönül siyaseti bakış açısıyla icra etti.
      Haziran 2012 – Mayıs 2018 tarihleri içinde, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 2015 – 2018 arası Ak Parti İstanbul İl Teşkilat başkanlığı görevlerini ifa etti. Erdoğan çeşitli STK’larda toplumu kucaklayıcı ve gençlerle iletişim modelleri üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir. Birçok dernek ve kuruluşta görev yapan Erdoğan, 2012 – 2016 arası RİDEF (Rize Dernekler Federasyonu) Genel Başkanlığını icra etmiş olup, halen Karadeniz Dernekler Konfederasyonu yönetiminde ve değişik STK’larda aktif görev yapmaktadır.
      Erdoğan, 1995-1996 yıllarında dünyada araçlarda kullanılan pasif güvenlik sistemlerinde lider şirketlerden biri olan AutoliveCankor şirketinde kalite kontrol mühendisliği yaptı. Ardından 1996-1998 senelerinde Pirelli A.Ş. de Üretim Mühendisi olarak çalıştı. Otomobil sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden Erdoğan, 1998-2004 yılları arasında Doğuş Holding Katalonya A.Ş. de Servisler Sorumlusu olarak başarılı çalışmalara imza attı. Hâlihazırda Mühendislik ve inşaat sektöründe iş hayatına devam etmektedir.
     Evli ve 3 çocuk babası olan Erdoğan, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
     ZEKİ AYGÜN KİMDİR?
    1953 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlkokulu Rize, ortaokulu Derince, liseyi ise İzmit Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Bölümünden mezun oldu. Lüleburgaz Doysan Yağ Sanayi ile Düzce Timak Tarım Aletleri Fabrika inşaatlarında elektrik şantiye şefliği görevlerinde bulundu. 1981'de Ünka İnş. Tes. San. Ve Tic. Ltd. şirketini kurdu ve yönetim kurulu başkanlığını yürüttü. AK Parti Kocaeli İl Teşkilatının kuruluşundan itibaren İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Teşkilat Başkanlığı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2007 -2011 yıllarında AK Parti Kocaeli İl Başkanı olarak görev yaptı. 2011 genel seçimlerinde Kocaeli Milletvekili seçildi. TBMM Çevre Komisyonunda görev aldı. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Sakarya ve Bursa İl Koordinatörlüğü yaptı. Halen Hakkâri İl Koordinatörlüğü görevini sürdürmektedir. 1996'da MÜSİAD üyesi oldu ve çeşitli görevler üstlendi. İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
İletişim Tel : +90 (464) 344 11 05 - Fax +90 464 344 12 23 Adres : Güneysu Belediyesi Yusuf Hoca Cad. P.K 53350