Rize`nin Yeni Valisi Belli Oldu
Valiler Kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanarak resmi gazetede yayımlandı.
04-09-2009 / Güneysu

Buna göre Ordu Valisi Ali Kaban, Rize Valisi Zekeriya Şarbak ve Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu Merkez Valisi olurken, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu Rize Valisi, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Tekmen Ardahan Valisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün Ordu Valisi, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Şerif Yılmaz da Tokat Valisi oldu.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Zekeriya Şarbak`ın yerine Rize Valisi olarak göreve başlayacak.

RİZE`NİN CUMHURİYET TARİHİNDEKİ 40. VALİSİ OLAN SEYFULLAH HACIMÜFTÜOĞLU KİMDİR?

1960 Trabzon-Çaykara doğumlu olan Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinden 1984 yılında mezun oldu. 1985 yılında Trabzon Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırası ile:

Sakarya-Taraklı Kaymakamlığı,

Hakkari-Şemdinli Kaymakamlığı,

Kastamonu-Doğanyurt Kaymakamlığı,

Şanlıurfa-Ceylanpınar Kaymakamlığı,

Denizli-Serinhisar Kaymakamlığı,

Manisa-Akhisar Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

2005 yılında Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcılığı görevine atanan HACIMÜFTÜOĞLU, son olarak Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Tekmen Ardahan Valisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün Ordu Valisi, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Şerif Yılmaz ise Tokat Valisi oldu.

Güneysu Belediyesi olarak yeni valimiz Seyfullah Hacımüftüoğlu`na yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.