Şevki Yılmaz Güneysu`da Konferans Verdi
Güneysu Belediyesinin destekleriyle, Eğitim Gelişim Platformu tarafından Güneysu Öğretmenevinde Aile konulu konferans düzenlendi.
04-05-2013 / Güneysu

Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz hocanın verdiği "AİLE MUTLULUĞUNUN YOLU Yuvalarımıza ve Yavrularımıza Sahip Çıkalım" konulu konferansa Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkan Ahmet Minder,Ak Parti Rize İl başkanı Hikmet Ayar,Ak Parti Güneysu İlçe Başkanı Halil Turan, Daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 Programda Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder açılış konuşmasında Eğitim Gelişim Platformu tarafından organize edilen ve bizlerin de desteğiyle bu gün burada düzenlenen konferansa çok önemli bir hocamızla beraber olmanın mutluluğunu yaşadığını, günümüzde toplumun refaha ve huzura kavuşmasında ailenin ve aile kurumunun korunmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.
Bu güne kadar aile yapısının korunmasına yönelik sayısız konferanslar vermiş, Türkiye`yi karış karış gezmiş olan kıymetli Şevki Yılmaz hocanın bu gayretimizde bizlere güç katacağını ve kendisine davetimize icabet ettiğinden dolayı tüm Güneysulu hemşerileri adına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
  Konferansta Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)`in aileye verdiği öneminden hareketle, çocuklarımıza vereceğimiz isme kadar bir çok konuya değindi. Toplumun ve ailenin Sevgi ile ancak ayakta kalabileceğini, bunu saygının takip ettiğini, eşler arasında hak ve hukukun önemine değindi. Saygının olduğu bir yuvada eşlerin birbirlerine bağlılığının öneminden, sabrın yuvalarımızın ayakta kalmasında en güzel ilaç olduğunu, selamın ailelerimizde yaygınlaştırmanın öneminden, Peygamberimizin veda hutbesinde kadına verdiği önemle ilgili bölümlerinden de alıntılar yaparak, ailelerimizin İslam Dinini yaşayan ve hayatına tatbik eden bir yapıyla ayakta kalabileceğini ifade etti.
 Ailelerimizde babalarımız Efendimiz Hz. Muhammed`in ahlakını, annelerimiz Peygamberimiz Hz. Muhammed`in eşlerinin ahlakını örnek aldığında yaşanan bütün kötülüklerin ortadan kalkacağını ifade etti. ayrıca İslam Dininin anaya ve babaya verdiği öneme değinerek, ana ve baba olmayan bir duanın kabul olmayacağını ifade etti.
 Konuşmasında Şevki Yılmaz hoca güçlü ve geleceğe aydınlıkla bakan toplumların manevi ve ahlaki yönden güçlü olan ailelerden kurulu olduğunu, ailelerimizin, yuvalarımızın ve yavrularımızın geleceğimizin teminatı olduğunu da ifade etti.
 Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz Erkeklerin yuvalarına günlük işlerinden arda kalan stresi taşımamalarını, eşlaerin birbirlerine sevgiyle, muhabbetle bağlı kalmalarının önemine değindi.
 Program daha sonra Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz hocaya hediyelerin takdim edilmesi ile sona erdi.