Siirt`li Gençler Güneysu`da
Ecdat İkliminde kardeşlik projesi kapsamında Siirt Üniversiteli Ak Gençlik (ÜNİAK) ve Siirt Ak Parti Gençlik Kolları 40 kişiden oluşan gurup Rize Ak Parti İl Gençlik Kolları ev sahipliğinde Rize`ye geldi.
09-05-2013 / Güneysu

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minderi ziyaretinde guruba Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Abdülkerim Yazıcı, Güneysu gençlik Kolları Başkanı Zeki Bıyık eşlik etti.

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder Türk-Kürt ilişkileri üzerine kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında 1500’lü yıllarda Kürt beylerinin Safevi İran’dan ziyade Osmanlı ile ittifak ettiklerini bunun öncüsünün de Mevlana İdri-i Bitlisi olduğunu o günden bu yana Kürtlerin mukadderatını Türklerle birleştirerek et ve tırnak hatta daha da iç içe bir toplum olduklarını, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Ak Parti hükümetinin uyguladığı politikalar neticesi bu birlik beraberliğin ve barış ortamının hakim olmasıyla Türkiye’nin Osmanlı sonrası dağılan İslam Dünyasının önderi olacağı ve süper güç olacağını ifade etti. Siirtli gençlerimizi İlçemizde ağırlamaktan çok memnunuz Umarım bu kardeşlik ebediyen devam edecektir. Doğu ve Batı arasına nifak sokmak isteyenler başarılı olamayacaktır dedi.
Siirtli Gençler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İlçesinde olmaktan memnun olduklarını dile getirerek, göstermiş oldukları ilgiden dolayı Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder’e teşekkür ediyoruz. “Sizleri de Siirt’te görmek bizleri onurlandıracaktır” dediler.
Belediye Başkanı eşliğinde Güneysu Halk Eğitim Merkezini de ziyaret eden gurup burada üretimi gerçekleştirilen feretiko ve Bakır işlemeleri hakkında bilgiler aldılar. Ziyaret karşılıklı hediyeleşme ardından günün anısına fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.