Su Ve Kanalizasyon Birliği Toplantısı Yapıldı
GUSKi(Güneysu Su ve Kanalizasyon Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği) Toplantısı Yapıldı
04-10-2013 / Güneysu

Güneysu Su ve Kanalizasyon Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Güneysu Belediyesi meclis toplantı salonunda doğal üyesi olan Güneysu Belediye Başkanı; Ahmet MİNDER, Güneysu Belediye Meclis Üyeleri; Rıfat ÖZER, Ali KARSLI, Hasan KALENDER, Sinan TURAN, Şakir ÖZTÜRK, Hüseyin MUTLU, Mehmet AK, Erol TARAKÇI ve Aslan MERCAN, Pazarköy Köyü Muhtarı;  Mehmet Ali YAZICI, Zincirliköprü Köyü Muhtarı; Kadem YAZICI, Pekmezli Köyü Muhtarı; Fazlı KUT, Tepebaşı Köyü Muhtar V.; Yusuf ARICI, Yeşilyurt Köyü Muhtarı; Kenan ERBAŞ, Gürgen Köyü Muhtarı; Alaattin GENÇ, Güneli Köyü Muhtarı Mustafa MERCAN, Akarsu Köyü Muhtarı; Bayram DİNÇ’in katılımı ile eksiksiz olarak toplandı.

Birliğin kuruluşu ile ilgili ilk toplantı olması nedeni ile mevzuat gereği birlik başkanı ve birlik meclis başkanlık divanını seçimleri tamamlanana kadar, en yaşlı üye olan Gürgen Köyü Muhtarı Alaattin GENÇ Birlik Meclisine başkanlık etti.
5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu’nun 10. Maddesi ve Birlik Tüzüğümüzün 10. Maddesi gereği  yapılan seçimler neticesinde;

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet MİNDER’in (18 oy)  oy birliği ile Birlik Başkanlığına seçildi.

Zincirliköprü Köyü Muhtarı Kadem YAZICI’in (18 oy)  oy birliği ile Meclis 1. Başkan Vekilliğine seçildi.

Pekmezli Köyü Muhtarı Fazlı KUT’un  (18 oy)  oy birliği ile Meclis 2. Başkan Vekilliğine seçildi.

Güneysu Belediyesi Meclis Üyeleri, Rıfat ÖZER’in (18 oy) ve Aslan MERCAN’ın (18 oy)   oy birliği ile meclis katip üyeliklerine seçildi.
Yeşilyurt Köyü Muhtarı Kenan ERBAŞ’ın (18 oy) ve  Güneli Köyü Muhtarı Mustafa MERCAN’ın (18 oy) oy birliği ile meclis yedek katip üyeliklerine seçildi.

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet MİNDER, Birlik Başkanlığına seçilmesinin ardından birlik meclisine teşekkür konuşması yaptı.
“Arkadaşlar öncelikle birlik başkanlığına seçilmem konusunda gösterdiğiniz teveccühten dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Malum olduğunuz üzere, birliği kurmamızdaki ana sebep, ilçemiz ve civarındaki diğer yerleşkelerin su ihtiyacının ortak bir proje ile karşılamaktı. Üye idarelerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz kuruluş çalışması ve tüzüğümüz, Bakanlar Kurulunun 01.08.2013 tarih ve 2013/5222 sayılı kararı ile tüzel kişilik kazandırılmıştır. Yasa gereği yapmakta olduğumuz bu ilk meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birliğe üye belediyemiz ve köylerimizin ilk etapta su probleminin çözülmesine çalışacağız. Kanalizasyon probleminin daha sonraki aşamalarda, birliğin gerçekleştireceği projeler kapsamında ele alınacaktır. Birliğin kuruluşu ile üye idarelere ait tüm yatırım ve işlerin birlik vasıtası ile gerçekleştirileceğini düşünmeyelim. Köylerimiz aynı zamanda Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nin yatırımlarından yararlanacaktır. Birliğimizin kendi imkanları ve alacağı yardımlarla öncelikle birliğimiz yetki alanı içerisindeki tüm yerleşkelerin su ihtiyacının karşılanmasına çalışılacaktır. Bu konularda ilerleyen zamanlarda gerekli proje çalışmaları gerçekleştirilecektir. Ben hepinize tekrar teşekkür ederek toplantı gündemine geçmek istiyorum.” Dedi.

Ardından birlik encümeni ve plan bütçe komisyonu seçimleri yapıldı ve ihtiyaç duyulan kadrolar meclis tarafından belirlendi.
Akarsu Köyü Muhtarı Bayram DİNÇ (18 oy),oy, Güneli Köyü Muhtarı Mustafa MERCAN (18 oy), Güneysu Belediye Meclis Üyesi Ali KARSLI (18 oy) Güneysu Belediye Meclis Üyesi Mehmet AK (18 oy) oy birliği ile encümen üyeliklerine seçildi.

Erol TARAKÇI (Güneysu Belediye Meclis Üyesi), Hasan KALENDER (Güneysu Belediye Meclis Üyesi), 3- Alaattin GENÇ (Gürgen Köyü Muhtarı) oy birliği ile plan bütçe komisyonu üyeliklerine seçildi.
Birliğin kuruluş aşamasında ihtiyaç olan memur kadro pozisyonları belirlenerek 1. Toplantı Güneysu Su ve Kanalizasyon Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Başkanı Ahmet MİNDER tarafından alınan kararların hayırlı olması dileği ve katılanlara teşekkür edilerek tamamlandı.